Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 14mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
41°F
43°F
45°F
46°F
46°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 11 months ago

By Serbian Times

HEROJSKI ČIN DEKE IZ SUBOTICE: Golim rukama uhvatio loptastog pitona i sklonio sa igrališta! (FOTO)

Prava drama se odigrala juče na terenima FK “Elektrovojvodina” u Subotici kada se pojavila ogromna zmija, i to ni manje, ni više, nego loptasti piton.

Iako je epilog priče srećan i niko nije povređen, među prisutnima je zavladala neverica, strah, panika, jer je reč o velikoj zmiji koja može da opasno ugrozi čoveka.

U tom trenutku na terenu i u blizini je bilo oko stotinu dece, njihovi roditelji, bake i deke, a među njima i heroj ovog incidenta Nenad Vučković. Kaže da je upravo došao iz Policijske uprave u Subotici gde je dao izjavu.

Žene su se razbežale, a mnogi su snimali zmiju

-Vodio sam unuka koji ima šest godina na trening, na “Sever”. Bilo je sigurno oko 100 dece, više generacija, od 6, 8, 10, 12 godina, pun teren dece i još i mi odrasli. Sedeo sam na tribinama i posmatrao unuka da bi video njegove prve poteze u fudbalu. Iza leđa čujem razgovor, kaže čovek “Ljudi, da li ste videli kolika zmija”. Okrenuo sam se i video je na stazi, na betonu. Pogledam je i vidim da je piton. Da li je moguće?! Razbežale se žene po tribinama, ostali gledaju i snimaju. Prišao sam mu, a on ide na mene – priča Nenad Vučković.

Teška, duga, jaka i uporna zmija

Prema njegovim rečima prišao je zmiji iza leđa, i ona se pružila pravo i otišla ispod tribina.

-Uhvatio sam ga za rep i povukao. Čim sam ga povukao, ali je jako težak, ima metar i po sigurno, a jak kao bik, okrenuo se prema meni, podigao glavu i u krug se zamotao oko mene. Samo sam gledao kako da ga uhvatim, a da ga ne povredim. Možda je nečiji mezimac, otkud znam – priča Nenad Vučković.

U jednom trenutku je ugledao kolica za poslugu, dogurao ih je i pomislio da bi bilo dobro da ga poklopi velikim kolicima. Levom rukom ga je držao za rep, i borio se s njim.

“Kad sam ga uhvatio za glavu bio je moj!”

-Već prsti nisu mogli da mi izdrže koliko je jak. Jedan momak mi je pomogao i jedna žena je donela pletenu tašnu. Ispraznili su smeće i doneli su stara vrata od dasaka. Rekao sam im kada ga ubacim u tašnu da ga poklope time. Prvo sam ga uhvatio za glavu, onda je bio moj, i stavio sam ga u torbu. Trajalo je to, mučili smo se bar pola sata. Bio je u korpi za smeće, poklopljen i sačekali smo policiju – kaže Vučković.

Jedina nagrada koja dolazi u obzir

Zajedno sa policijom došli su i Zoološkog vrta i životinja je smeštena u Prihvatilište za životinje na Paliću.

-Rekao sam u policiji, a sada kažem i vama, jedina nagrada za mene bi bila da se toj deci urede tereni, da se pokosi, i sve sredi. Jedino želim da im se obezbede uslove da mogu da treniraju na miru i u dobrim uslovima – poručuje Nenad Vučković.

Na pitanje kako se usudio da se uhvati u koštac sa pitonom, kaže da nijednog trenutka nije osetio strah.

-Samo sam mislio da ne povredim zmiju i da se sve dobro završi. Ne daj bože da je naišla zmija na dete, ne bi se dobro završilo. Samo sam razmišljao da svi budemo zadovoljni – kaže heroj dana iz Subotice.

Piton u karantinu

Sonja Mandić, direktorica Zoološkog vrta na Paliću, potvrđuje da je zmija u Prihvatilištu.

-U karantinu je loptasti piton. Primljen je juče u prihvat. Postupak vodi Policijska uprava Subotica, Specijalna jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala – kaže Mandić.

PROČITAJTE VIŠE:

HEROJSKI PODVIG VASPITAČICE: Oborio je auto, ona prvo sklonila uplašenu decu na sigurno!

PEŠAČI I DO NAJUDALJENIJIH SELA: Nenad je čovek velikog srca koji pomaže preko 50 porodica!

USRED SRBIJE GAJI BANANE: Dejan ima više od 500 tropskih biljaka, a evo kako mu to polazi za rukom!

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE