Chicago, IL
54°
Sunny
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 6mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
57°F
61°F
63°F
64°F
64°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

HELIKOPTERI IZNAD SRPSKE SVETINJE: Postavlja se veliki Časni Кrst u blizini manastira Mileševa! (FOTO)

Na brdu Titerovac iznad jedne od najvećih srpskih svetinja, manastira Mileševa, već godinama se vijori srpska zastava, a prošle godine je Episkop mileševski Atanasije dao blagoslov da se na tom mestu postavi veliki Časni Кrst koji bi predstvaljao pravi ukras kako manastira Mileševe tako i samog Zlatara.

Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Кrsta na vrh.

„Pripadnici Helikopterske jedinice Vojske Srbije zajedno sa članovima Odbora za postavljanje Кrsta na vrhu Titerovac iznad manastira Mileševe su stigli na teren kako bi zajednički sagledali sve aspekte i uslove za realizovanje posla i sačinili celokupan plan radova“ , navodi se na sajtu Eparhije mileševske.

Dočekao ih je Episkop Atanasije i pohvalio trud pripadnika Helikopterske jedinice ali i članova Odbora za podizanje krsta jer su se svi potrudili da daju svoj doprinos ovom značajnom i složenom poslu.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova nije se moglo pristupiti završnim pripremama za postavljanje Časnog Кrsta kada je bilo u početku planirano, te su svi izrazili nadu da su se stekli svi povoljni uslovi da krst zasija na pripremljenom postolju na Titerovcu, na duhovnu radost i ukrepljenje svih dobronamernih ljudi mileševskog kraja, ali i celokupne Eparhije mileševske i svih poklonika zadužbine Svetog kralja Vladislava.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE