Chicago
37°
Rain
6:53 am5:15 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 12mph NE
Humidity: 92%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
FriSatSun
34/21°F
43/27°F
46/30°F

Published 2 months ago

By admin

HAOS NA KOSOVU: Zbog upada 200 specijalaca u Mitrovicu Srbija razmatra povratak 1,000 policajaca na KiM!

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije, u pratnji oklopnih vozila, ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu, javlja Kosovo online. Kako javlja reporter Kosovo onlajna, specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su i dve šok bombe. Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbednost.

Građani Severne Mitrovice okupili su se na ulicama u prvom trenutku, ali nije biloincidenata. Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica. U 23 sata situacija je bila mirna, a nije se znalo da li će deca sutra ići u školu, ljudi na posao…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obratio se javnosti povodom upada policije.

“Kurti je nastavio sa protivpravnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije. Sve što rade Srbi, mora da bude napadnuto, mora da bude kažnjeno. Beograd će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM”.

Inače, Kosovska policija najavila je ranije večeras da će u narednim danima da pojača svoje prisustvo na Severu.

Kosovska policija navodi da je održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima, prenosi KoSSev.

Naznačili su da u policijskom operativnom aspektu imaju kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje reda na celom Kosovu, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakona.

„Prioritet Kosovske policije je da obezbedi bezbednost za sve građane, pa će, ocenjujući situaciju i trenutne trendove u severnim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na Severu kako bi ostvarila ciljeve“, dodaje se u saopštenju.

Preciziraju i da kontinuirano prate i analiziraju dešavanja na Kosovu i vrše stručne procene na osnovu kojih preduzimaju, kako navode, neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka kosovskih organa, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Kossev, Kosovo Online Foto: Kurir

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!