Chicago, IL
64°
Fair
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 13mph S
Humidity: 39%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
66°F
66°F
61°F
59°F
57°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
46°F / 39°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

HAOS NA HRVATSKOJ GRANICI: ‘Prave se da su bogovi jer su ušli u Šengen!’

Na graničnom prelazu Batrovci/Bajakovo sa Hrvatskom građani čekaju više od osam sati da pređu granicu, a kolona automobila protežu se čak osam kilometara.

Vidno revoltirani građani poručili su da se ovako nešto nikada nije desilo, i da je to katastrofa. Jedan građanin, upitan šta misli da je razlog tolikog čekanja, poručio je: “Znaš šta je razlog – što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Šengen”.

„Ne očekujem uopšte da idemo napred, ovo nije normalno“, rekao je jedan od vozača, a na pitanje da li će sutra stići na posao, odgovorio je: “Teško. Vozimo se već dugo, a ovo se nikad nije desilo“.

„Čekamo oko dva sata. Nadamo se da ćemo stići za pet sati, ali čini mi se da će biti i gore od toga“, poručio je drugi vozač.

Drugog dana Božićnih praznika, na graničnom prelazu Horgoš 1, gde je otvoreno čak pet izlaznih traka, čeka se oko šest sati, a zabeležene su kilometarske kolone putničkih vozila na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici čekaju duže od osam sati za ulazak u Hrvatsku, saopštila je Uprava carina.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Uprava carina apelovala je na granične službe naših suseda da ubrzaju rad, kako bi se smanjilo čekanje na granicama.

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćaju ka Zapadnoj Evropi saobraćaj je na gotovo svim graničnim prelazima Srbije pojačanog intenziteta, što je uobičajeno za ovo doba godine, saopštila je Uprava carina.

Na Batrovcima i Horgošu situacija je naročito teška zbog usporenog rada hrvatskih i mađarskih pograničnih organa.

„Nažalost, naši granični organi nemaju mogućnosti da ubrazaju protok saobraćaja, jer je stvorena gužva u međuzoni, posle naših graničnih službi. Priliv putnika jeste veliki, ali ovako neočekivano dugih zadžavanja nema ni u jeku turističke sezone“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se putnicima ne mogu preporučiti ni alternativni prelazi, jer su u međuvremenu i tamo stvorene velike gužve.

POVEZANE TEME:

NESTVARNE SCENE U SPLITU: Masa ljudi iz sveg glasa peva Đurđevdan! (VIDEO)

BRAVO, LJUDINO: Srbima izbušili gume u Sarajevu, on im platio nove i još ih častio večeru!

BREGA O VEROISPOVEST SVOJIH ĆERKI: Ne znam više ni šta slave!

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

YOU MAY LIKE