Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 85%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

HAJRUDIN (73) IZ SJENICE DAJE BUBREG ZA SIMANIĆA: “Tom momku treba bubreg da bi nastavio karijeru, a ja mogu i bez jednog!”

Da humanost ne poznaje godine dokazao nam je Hajrudin Redžović (74) iz Sjenice, koji je spreman da našem povređenom košarkašu i reprezentativcu Boriši Simaniću pokloni svoj bubreg.

Srpski košarkaš Boriša Simanić doživeo je tešku povredu u utakmici protiv Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu u Manili. Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Boriša završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale, te je srpskom košarkašu odstranjen bubreg.

Boriša se sada oseća bolje i za njegov transport obezbeđena je sva potrebna nega, te će naš reprezentativac iz Manile doputovati sa ostatkom srpske košarkaške reprezentacije, koja je na Svetskom prvenstvu osvojila vicešampionsko mesto.

Srpski narod je zajedno sa “Orlovima” prolazio kroz svaki poraz ili pobedu, pružajući neverovatnu podršku posebno našem povređenom košarkašu Boriši Simaniću. Korak dalje otišao je Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice koji je na svojim društvenim mrežama podelio objavu u kojoj je izrazio spremnost za neverovatan humani gest.

– Dragi prijatelji,

Imam 73 godine i 9 mjeseci ali sam spreman da, ako medicinsku uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru. Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću. HVALA NA RAZUMIJEVANJU, napisao je Hajrudin.

Na njegov gest niko nije ostao imun, ljudi su u komentarima pružili podršku, ali i spremnost da na isti način i oni pomognu.

Kapa dole Hajrudine!

POVEZANE TEME:

LEKAR OTKRIO DETALJE: Boriša Simanić se vraća kući sa Orlovima, evo kako se oseća srpski reprezentativac!

OSMEH I SPOJENA TRI PRSTA: Procurila prva fotografija Boriše Simanića iz bolnice u Manili!

STRAVIČNE VESTI IZ MANILE: Boriši Simaniću izvađen bubreg, doktor reprezentacije objasnio zašto! (VIDEO)

Tekst: Serbian Times
Foto: Printscreen Instagram @bokaco12, Printscreen Facebook/Hajrudin Redžović

YOU MAY LIKE