Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

HAJKA NA NOVAKA NE PRESTAJE: Zbog jednog odgovora plaše ga zatvorom, pokreće se nova istraga!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je dobio državu Australiju na sudu, ali pojavio se “sporni” dokument koji bi dodatno mogao da zakomplikuje situaciju, čak da dovede do deportacije!

Srpski as nalazi pod optužbama da je lagao u dokumentima, odnosno da to što je naveo da nigde nije putovao 14 dana pre ulaska u Australiju nije istina.

Dokument je, na kome se vidi da je Đoković “štiklirao” odričan odgovor, objavio američni novinar Ben Rotenberg.

Pisalo se da se Novak pripremao u španskoj Marbelji pre dolaska u Melburn, a sada to može biti glavni adut da Ministar za imigraciju Aleks Houk povuče radikalan potez i ponovo ukine vizu najboljem teniseru sveta.

U prilogu „9News Australia“ posebno su se pozabavili spornim pitanjem.

“Svetski broj 1 nakon suda nije trošio mnogo vremena i vratio se igri. Čovek trenutka radi ono što radi najbolje, dok je pomoćno osoblje poslalo sopstvenu poruku, a onda su okrenuli kamere ka nama. Svetski broj jedan je možda napravio duplu grešku da izađe iz kazne odlučnošću da nadigra australijska granična pravila, što je izgrađeno na laži na osnovu ovog video snimka (video snimak kada Novak 25. decembra igra tenis protiv dečaka).”

Zatim su naveli da je Novak 25. decembra igrao tenis u Beogradu.

“Na dan Božića je igrao tenis na ulica Beograda, a do novogodišnje večeri je stigao 1.500 kilometara dalje u Španiju.”

Zatim je došao i taj sporni detalj.

“Na australijskom putnom forumu je na pitanje da li je putovao 14 dana pre toga obeležio ne. I to može da ga košta najveće pobede do sada. Srbin je navodno rekao oficirima da je Tenis Australija popunila dokumenta za njega, snage federalne Vlade su potvrdile da su otvorile novu istragu. Kazna može da bude 12 meseci zatvora.”

Zatim je objašnjeno šta se dešavalo na aerodromu po sletanju u Melburn.

“Transkript Novakovog intervjua na granici svedoči da je rekao zvaničnicima da je imao koronavirus juna 2020. godine i 16. decembra, dao je dokument o medicinskog izuzeću, putnu deklaraciju za Australiju i medicinsku evidenciju u kojoj se nalazi pozitivan test. Zatim je rekao: Da li su vam potrebna još neka dokumenta od mene? Do 3.55 mu je rečeno da ima 20 minuta da dokaže zašto ne treba otkazati njegovu vizu. Rekao je: Zaista ne uspevam da razumem šta još želite da vam ponudim u 04.00 ne mogu da zovem direktora Tenisa Australije, ne mogu da doprem ni do koga iz Vlade Viktorije preko Tenisa Australije. Samo… Stavili ste me u veoma neugodnu situaciju, ne znam šta još mogu da vam kažem. Misim ja, ja, ja, sve što su mi tražili da uradim je ovde”, rekao je Đoković.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Twitter @9News Australia

YOU MAY LIKE