Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 13mph WNW
Влажност: 59%
Притисак: 30.23"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

GUJON U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Sačuvati srpski identitet u zemlji gde leže kosti naših junaka

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, koji je u službenoj poseti Severnoj Makedoniji (18-19.jun), u razgovoru s predstavnicima Srba preneo je spremnost Uprave da kroz sufinansiranje projekata pomaže njihove napore da sačuvaju svoj identitet u ovoj zemlji.

Gujon se sastao i sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrijevskim s kojim je razgovarao o podršci srpskoj zajednici u ovom gradu, saopšteno je iz Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Gujon je imao sastanak s predsednikom KUD-a “Srpski vez” Daliborom Kitanovićem i članovima ovog društva koje je angažovano na očuvanju srpskog jezika i kulture u Severnoj Makedoniji.

On je otvorio koncert KUD-a “Srpski vez” povodom devete godišnjice njihovog rada i poručio folklorašima da na najlepši mogući način čuvaju srpsku kulturu i identitet u Severnoj Makedoniji.

Zajedno s ambasadorkom Srbije u Severnoj Makedoniji Nevenom Jovanović, Arno Gujon je položio venac ispred kripte crkve Svetog Arhangela i Mihaila u Skoplju, gde počivaju srpski vojnici stradali u Prvom svetskom ratu.

Posetio je i spomen-kosturnicu na brdu Zebrnjak, podignutu u čast poginulim srpskim vojnicima tokom Kumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu.

Izvor/Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

YOU MAY LIKE