Chicago
10°
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -2°F
Wind: 9mph W
Humidity: 45%
Pressure: 30.43"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/1°F
10/7°F

Published 10:05

By admin

GORDANA NE PRIZNAJE REČ “KRAJ”: Slikarka iz Čikaga za dve godine prešla put od pakla do raja!

Poznata srpska slikarka, prof. Gordana Nenadović, do pre izvesnog vremena bila je, da tako kažemo „ili-ili“. Danas je to iza nje i prodisala je punim plućima. Uostalom, da citiramo upravo nju, temperamentnu slikarku, koja je na jednom od svojih postavki na Facebook, napisala:

“… Do pre dve godine mislila sam da treba sve biti pod kontrolom, da je svet siva boja i još puno mojih pogrešnih uverenja stečenih u detinjstvu i tokom života. Međutim, suočavanje s dijagnozom za koju lekari kažu da je smrt blizu, probudila me i shvatila sam da nije tačno sve što lekari kažu i da smo samo mi odgovorni za svoj život. Od tada sam se počela radovati svemu iako mi životne okolnosti nisu bile naklonjene. Kad god imam priliku slavim i nazdravljam životu, pobedama, svom zdravlju…”

Gordana, koja poslednjih nekoliko godina živi u Čikagu, gde inače boravi i njena prelepa ćerka Kristina, kaže da se sprema da sidro baci u mirniju luku, zvanu Florida. Prija joj tamošnja klima, ljudi su ljubazni, svako ide nekim svojim putem a, što nije za zanemariti, tamošnji izlasci i zalasci sunca su među najlepšima na svetu. A to je, samo po sebi, ogroman izazvov za umetnike, naročito slikare.

Zahvaljujući prijateljima koji tamo žive, pre svega dr Dušanki G. Ivanov koja vodi baletsku školu, zatim Neveni Bunijević, Ivani Milijev i drugima, Gordana se, bilo da je u Majamiju, Saint Petersburgu, Clearwateru… oseća kao preporođena. Tamo je organizovala predavanje u školi slikarstva, gde su joj učenici bili kako deca tako i odrasli i, kako sama reče, bila je prosto fascinirana talentom budućih slikara.

Kako stvari stoje, čvrsto je odlučila da hladni Čikago zameni sa večitim letom Floride.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Svet Australia
Foto: Privatna Arhiva

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!