Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

GODIŠNJICA SVIREPOG UBISTVA SRBA: Pobio čitavu porodicu, a danas je na slobodi! (FOTO)

Pripadnik Hrvatske vojske Jožica Mudri na današnji dan pre 32 godine ubio je na veoma svirep i okrutan način Radeta Radosavljevića, njegovu suprugu Jovanku i dvoje maloletne dece, Dejana (14) i Nenada (10) za šta je osuđen 15 godina. Ubica nije izdržao ni pola kazne, vratio se u Daruvar, gde danas uživa kao ugledni građanin i “heroj Domovinskog rata”, peca šarane i sluša Tompsona.

„Toga dana, oko 19.15 časova, u kuću Radosavljevića navratio je Jožica Mudri u uniformi vojnog policajca i u toku višečasovnog razgovora sa vlasnikom kuće, motivisan činjenicom da su Radosavljevići srpske nacionalnosti, izvadio pištolj iz futrole i iz neposredne blizine u njih ispalio 11 metaka pucajući im u glave. Pošto je Dejan i nakon pucnjave davao znakove života, Mudri mu je kuhinjskim nožem zadao još osam ubodnih rana po grudnom košu i stomaku. Zatim je tela mrtvih Radosavljevića posložio po podu trpezarije jedno do drugoga, te ih minirao plastičnim eksplozivom, što je prouzrokovalo njihovo komadanje i oštećenje cele kuće. A nakon toga čina iz kuće Radosavljevića ukrao jedan video rekorder i jedan daljinski upravljač i odneo ih na poklon svojoj devojci Tajani Biljan“, ovo je samo deo iz presude kojom je 1994. godine Mudri osuđen na 15 godina zatvora.

Međutim hrvatsko pravosuđe još tada pokušalo i uspelo da sakrije klasičan ratni zločin!

Mada je ubica faktički naređenje pred svedocima u jednom lokalu dobio od svog komandira Miroslava Guberovića koji mu je za likvidaciju dao i automobil i još jednog pripadnika iz te jedinice, on nije osuđen za ratni zločin. Zbog toga su otac i sestra Radeta Radosavljevića tužili Hrvatsku. Otac u međuvremenu umire, a Županijski sud u Bjelovaru 2007. godine odbija tu žalbu uz obrazloženje da sestra Milica nema prava na naknadu zato što u vreme zločina nije živela sa žrtvama! – može li objašnjenje biti ironičnije – pita Savo Štrbac iz Veritasa i dodaje da su istovetan stav zatim zauzeli i Vrhovni i Ustavni sud Hrvatske.

S obzirom da je izgubila sporove, sudovi su presudili da ona državi Hrvatskoj naknadi trošak parničnog postupka u iznosu od oko 25.000 evra. Na sličan način je prošla sa svojom tužbom i Jovankina majka, Pela Medaković koja je na kraju morala da plati oko 1.300 evra na ime sudskih troškova. Ubica je odavno izišao iz zatvora i danas živi u Daruvaru kao ugledan domaćin i „zaslužni učesnik Domovinskog rata“. I ne propušta priliku da se Milici prilikom susreta ne nasmeje u lice – ističe predsednik „Veritasa“.

Štrbac podseća da likvidacija ove porodice spada u red najmonstruoznijih koje su počinjene na teritoriji Hrvatske tokom poslednjeg rata.

U decembru 1991. je u Zagrebu likvidirana tročlana porodica Zec, u januaru 1992. u Erveniku kod Knina, četvoročlana porodica Čengić, a mesec dana kasnije u Cerni kod Županje i porodica Olujić – podseća Štrbac.

U Daruvaru je Jožica Mudri dočekan od strane lokalne hrvatske zajednice kao heroj. Postao je “ugledan član društva”. Oženio se Danijelom i postao otac dva sina. Aktivan je na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter. Uživa u pecanju šarana, pravljenju riblje čorbe i pečenju jagnjića i prasića.

Neki Srbi prozivaju ga za ubistvo porodice Radosavljević na društvenim mrežama, kače linkove o tom zločinu, Jožica Mudri im ne odgovara.

SAZNAJTE VIŠE:

MIGRANT POKUŠAO DA JE SILUJE: Ona mu odgrizla jezik i predala ga policiji kao dokaz!

NIKO NIJE PEVAO SA TOLIKO DUŠE I BIO TOLIKO HUMAN: Moždani udar ga je zakovao za krevet, umro je u velikoj nemaštini! (FOTO)

SVI SE PLAŠE SRPSKE “DANCING LADY”: Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook/Grad Daruvar Službena stranica

YOU MAY LIKE