Chicago
66°
Sunny
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
MonTueWed
79/61°F
70/59°F
72/57°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

“GINČE, NEPONOVLJIVI CVETE NAŠ”: Potresan oproštaj porodice od devojčice stradale u OŠ Vladislav Ribnikar!

Devojčica A. A. koja je ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, nakon 12 dana borbe podlegla je povredama, a sahrana devojčice je održana danas na groblju na Lešću.

Porodica se od njihove mezimice oprostila potresnom čituljom koju “Blic” prenosi u celosti:

“Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo sa tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u lepše, pravednije, uređenije i bezbednije mesto za život.

Tvoja misija na ovom svetu u kojem je nezamislivo živeti bez tebe bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umela da izazoveš osmeh na licu svakog od nas, da ostvariš čarobna dela svojim rukicama, da rešavaš zadatke kao od šale, da plešeš kao leptir, da se odlučno boriš za pravdu svuda i uvek, da svojim primerom budeš uzor svima nama, da ispuniš sva obećanja pa i da častiš keksiće kad dobiješ četvorku jer je bilo monotono videti samo petice u školi.

Ispunjeni tvojom ljubavlju i energijom, klanjamo ti se i molimo za oproštaj što te nismo sačuvali u ovom svetu, već smo dopustili da svoju misiju nastaviš tamo gore. Ljubavi, moli Boga ta nas da nam oprosti, a mi znajući da nas gledaš zajedno sa anđelima, potrudićemo se da postanemo bolji ljudi.

Neiscrpni izvore naše radosti vole te više od neba i čekaju naš ponovni susret.

Mama, tata, sestre, braća, bratić, bratičina, snajka, baka, deda, mati, tetke, stric i “svi dobri ljudi naše Srbije”, piše na čitulji.

Potresan govor patrijarha Porfirija

Patrijarh Porfirije je održao potresan govor na sahrani devojčice na Lešću.

“A.A. koja nosi ime anđeosko otišla je u naručje Božje. Kad god smo suočeni sa smrću, uvek iznova se vraćamo na pitanje smisla postojanja života. Od odnosa prema kraju i odlasku sa ovoga sveta sve ono što je prethodilo dobija značenje. Kada se desi da ode od nas neko ko je na početku svoga života, počinjemo da razumemo šta znači život i biološki kraj. Tada shvatamo najpre da odlazak sa ovoga sveta nije samo biološka činjenica, nego je odlazak sa ovoga sveta izazov i bol kada ode neko koga smo čitavim svojim bićem voleli”, rekao je patrijarh i dodao:

“Siguran sam da i pored neopisive tuge odlazak iz ovoga sveta nije poslednja reč. Ona i njeni drugovi i drugarice usmrćeni su zlom koje nema ni ime ni prezime. Smrt je najveći i najsnažniji podsetnik da smo jedni drugima potrebni. Molimo se za nju i njene drugove i drugarice i za svu nevino stradalu decu na ovom svetu. Dragi roditelji, neka vam gospod da putokaz da se molimo za vašu ćerku i da devojčici da svoje carstvo nebesko”, glasio je potresan govor patrijarha Porfirija na sahrani A.A.

Položen kovčeg, pušteni beli baloni

Besedu i tokom samog čina sahrane držao je patrijarh Porfirije, i kovčeg je položen.

Potom su beli baloni simbolično pušteni da polete.

Devojčica A.A. je inače sahranjena u neposrednoj blizini mesta gde je sahranjen njen školski drug A.Č. koji je takođe stradao u masakru u školi

Prisutni, uključujući i patrijarha Porfirija, obišli su i njegov grob.

POVEZANE TEME:

DESETA ŽRTVA MASAKRA: Preminula devojčica ranjena u OŠ Vladislav Ribnikar!

DAN KADA JE SRBIJA ‘OVERENA’: Tekst učenika beogradske gimnazije ostavio zemlju bez reči!

DIRLJIV OPROŠTAJ PROFESORKE SRPSKOG: Dok je on pucao, devojčica je spasavala svog brata, pričajte deci o njoj!

Izvor: Blic / Kurir
Foto: OŠ Vladislav Ribnikar / Telegraf / Nikola Tomić

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)