Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

GIMNAZIJALCI, A GENIJALCI! Srednjoškolci iz Niša najbolji na Evropskom prvenstvu u inovacijama! (FOTO, VIDEO)

Timovi „Biljna tajna“ sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu i „Ekolim“ iz Gimnazija ‘Bora Stanković“ u Nišu pobednici su Popri International Eusair Youth takmičenja u kategorijama Najbolji studentski tim i Najbolji srednjoškolski tim. Oba tima su predstavnici Srbije i na ovom međunarodnom takmičenju su osvojila zlato. Srednjoškolci tim iz Niša vodila je profesorka Ana Ivić Veljković. Aleksandar Vekic je pomogao timovima da uobliče svoje ideje i prezentuju ih na kvalitetan način.

Tim „Ekolim“ na takmičenju u Sarajevu predstavljeli su učenici Kaja Gavrilović, Jana Simić, Rastko Petrović, Tatjana Zivadinović.

Na takmičenju su pored timova iz Srbije učestvovali i timovi iz Albanije, Hrvatske, Grčke, Italije, San Marina, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Prema rečima profesorke iz Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu ovo takmičenje je pokazalo da, kada su u pitanju inovacije, na niške gimnazijalce može da se računa i da škole i fakulteti u Srbiji imaju i te kako talentovane mlade ljude koji imaju šta da kažu kada su u pitanju i međunarodna takmičenja.

POPRI takmičenje je održano u Sarajevu u okviru Strategije za Jadransko-Jonsku regiju. Srbiju su i ove godine predstavljali pobednici Najbolja Tehnološka Inovacija u kategoriji inovativne ideje – najbolji studentski tim i najbolji srednjoškolski tim.

PROČITAJTE VIŠE:

SVAKA ČAST, BOBANE! Pevač donirao 5,000 dolara pravoslavnoj crkvi u Americi!

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)

MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade “Mihajlo Pupin”, njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)

Izvor: Jugpress
Foto: Jugpress

YOU MAY LIKE