Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

GEST KOJI SE PAMTI: Pre 24. godine Mihajlović je sa terena poslao snažnu poruku za NATO!

Danas se navršavaju pune 24 godine od datuma kada je na tlo Republike Srbije pala prva bomba u okviru NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Mučni i turobni dani te 1999. godine i dalje se ocrtavaju i posle tolikog perioda.

Mnogi naši sportisti su tokom NATO agresije služili kao ambasadori širom planete u cilju sprečavanja bombardovanja zemlje. Tragično preminuli Siniša Mihajlović je svoj uticaj koristio kako na terenu, tako i van njega, u kabinetima najvažnijih političkih figura.

Pamti se i dalje njegova kultna fotografija sa Dejanom Stankovićem, na kojoj stoji zagrljen sa majicom na kojoj ispisana poruka za prekid NATO bombardovanja u Jugoslaviji. Ona je ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama.

-Tokom tog bombardovanja mi smo pokušavali na neki svoj način da doprinesemo i da promenimo malo mišljenje tih ljudi koji su pričali loše o Jugoslaviji, Jugoslovenima i Srbima. Iskoristili smo tu našu popularnost, igrajući fudbal imali smo mogućnost da sazovemo konferencije za štampu i da idemo na televizije, da na neki način prikažemo pravu istinu. Ono što se stvarno dešavalo ovde – izjavio je Siniša u jednom od intervjua za svog života.

Svi igrači Lacija su na meču protiv Milana nosili majice sa “Peace, no war”, čime su hteli da pruže podršku svom saigraču i našoj zemlji.

-Imao sam veliku potrebu da važnim ljudima u Italiji, odakle su poletali avioni da bombarduju Jugoslaviju, kažem da je to što čine neopravdano prema mom narodu. Lično sam zatražio prijem kod sekretara italijanske vlade Minotija i premijera D’Amate. Moja jedina molba njima upućena bila je ‘Šta vlada Italije može da učini da se to bombardovanje smiri?’ Ono što je sigurno, bio sam primljen odmah. Nisam bio iznenađen, jer znao sam kolika je moja popularnost u Italiji. Razgovarali smo sat vremena i dobio sam jedan iskren odgovor. Premijer D’Amata rekao mi je da su oni protiv bombardovanja, ali i da su nemoćni, jer Italija je članica NATO-a – rekao je Mihajović.

PROČITAJTE VIŠE:

DOBROVOLJNO OTIŠLA U SMRT: Milka je negovala bolesne od variole vere, a njena žrtva nije zaboravljena! (FOTO)

BIO JE PRVA ŽRTVA NATO AGRESIJE: Potresna ispovest roditelja koji su izgubili sina jedinca!

DIRLJIVA ISPOVEST PERIŠIĆA: Jedna NATO bomba uništila im je sve što su decenijama gradili! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen Twitter @milanistic1899

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)