Chicago
43°
Fair
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
WedThuFri
52/39°F
43/34°F
39/36°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

GDE ĆE IM DUŠA? Oskrnavljen grob junaka sa Košara, lopovi odneli bronzanu bistu heroja!

BRONZANA bista heroja sa Košara Srđana Stančetića ukradena je sa groblja u njegovom rodnom mestu Banovo Polje kod Bogatića.

Nepoznati vandali su, zarad malo novca koji može da se dobije njenim topljenjem, oskrnavili uspomenu na mladića koji je kao pripadnik 63. padobranske brigade u svojoj 24. godini hrabro položio život za domovinu 28. jula 1998. godine u sukobima sa šiptarskim teroristima u rejonu karaule Košare.

Srđanova majka Dragoslava, koja je krađu biste prijavila policiji, i meštani Banovog Polja su uznemireni, razočarani i ogorčeni.

-Posle Srđanove junačke smrti na Košarama, on je ubijen drugi put. Velika je ovo sramota, a lopovima koji su ukrali bistu očigledno ništa nije sveto – kažu meštani Banovog Polja i veruju da će kupac biste, ukoliko je još nije istopio, imati toliko ljudskosti da je vrati porodici.

Srđan Stančetić je kao stariji vodnik i pripadnik elitne 63. padobranske brigade poginuo u zasedi šiptarskih terorista prilikom evakuacije tela potpukovnika Gorana Ostojića, komandanta i načelnika štaba ove brigade. Njegovo telo je pronađeno tri dana kasnije, a na sahrani 3. avgusta 1998. okupilo se celo selo.

U Banovom Polju i danas neguju sećanje na junaka sa Košara, a opština Bogatić je u martu prošle godine odlučila da Drinska i deo Ulice Gliše Maletića promene naziv u Ulicu Srđana Stančetića.

-Srđan je bio izuzetan momak i o njemu svako govori sa poštovanjem. Na prostorijama našeg fudbalskog kluba “Napredak” postavili smo njegovu spomen-ploču, kao i Željka Andrića koji je poginuo u svojoj 29. godini za vreme bombardovanja 1999. godine. Svake godine organizujemo memorijalni turnir u njihovu čast – rekao je Vlada Nikolić, predsednik kluba.

PROČITAJTE VIŠE:

“DECO, SVRATITE DA ME ZAGRLITE, MOJA SE SVETLOST GASI”: Potresno pismo deda Ljubomira sinovima koji žive u inostranstvu!

SRPSKO SELO, LEPŠE OD LONDONA: Rus pronašao svoje parče raja, a evo zašto je postao popularan u našoj zemlji!

TATJANA KONAČNO POD SVOJIM KROVOM: Žena koja je usvojila devojčicu leptira od grada dobila novu kuću! (FOTO)

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Novosti

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!