Connect with us

Amerika

GARAŽNI “RASIZAM”: Crni NASKAR vozač prijavio FBI da mu je neko postavio vešala u garaži, ali…

Published

on

U nedelju je Valas tokom priprema za trku u Taladegi otkrio omču u svojoj garaži. Zbog tog neprijateljskog čina, čitava NASKAR porodica stala je iza njega i dala mu podršku

Istraga FBI povodom slučaja jedinog afroameričkog vozača u NASKAR seriji Bube Valasa, u čijoj garaži je početkom nedelje pronađena omča – što je odmah okaraktersisano kao rasistička pretnja, pokazala je da nema elemenata za podizanje optužnice.

“FBI je završio istragu u Taladegi i utvrdio je da Buba Valas nije meta zločina iz mržnje, a da je vešalo na garaži koja mu je dodeljenja, bilo tu od oktobra 2019. godine”, saoštili su iz NASKAR i dodali da niko nije mogao da zna da će baš Valasu biti dodeljena ta garaža.

Američki tužilac Džej I. Taun istakao je da nije počinjen nijedan savezni zločin.

Izjava FBI potkrepljena je dokazima – video materijalom i fotografijama koje nesumnjivo otkrivaju da je omča bila u garaži još prošle jeseni, mnogo pre izbijanja antirasističkih protesta i nemira izazavanih smrću Džordža Flojda.

Da podsetimo, u nedelju je Valas tokom priprema za trku u Taladegi u otkrio omču u svojoj garaži. Zbog tog neprijateljskog čina čitava NASKAR porodica stala je iza njega i dala mu podršku dok je svirala himna.

“Izuzetno sam tužan zbog gnusnog čina rasizma. To služi kao bolan podsetnik koliko moramo da se borimo protiv te bolesti. Neophodno je da svi budemo uporni u tome”, rekao je on tom prilikom, dok se po završetku istrage još uvek nije oglašavao.

Valas je, inače, poslednjih nedelja pretrpeo kritiku dela javnosti zbog toga što je postao lice NASKAR serije koje se poistovećuje sa socijalnim nemirima, kao i zbog toga što je izdejstvovao da se sa staza iz njihovih ostalih objekata izbaci zastava Konferedacije.

IZVOR: Foxnews/Serbian Times FOTO: Twitter

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement