Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 3mph E
Humidity: 72%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
59°F
54°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 57°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
72°F / 55°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

FUDBALERI I DIJASPORA ZA DECU: Na turniru u Čikagu skupljeno preko 40.000 $ za dečju bolnicu, devojka osvojila novi kamion!

Za vikend je u Walker parku u čikaškom predgrađu FUDBAL održan sada već tradicionalni ITA fudbalski turnir u organizaciji kompanije Compass Holding. Među brojnim ekipama koje su prijavile učešće najboljim su se pokazale Green Apu i Gold Coast, a ova druga je na kraju osvojila pobednički pehar “zlatnim golom” u produžecima 3:2!

Iako se u subotu i nedelju sve vrtelo oko fudbala najveću pobedu odneli su svi učesnici, sponzori i ljudi dobre volje koji su svojim prilozima doprineli da se za potrebe dečje bolnice Shriners Hospital bude prikupljeno više od 40.000 dolara.

Pre nego što se prešlo na dodelu nagrada vlasnik kompanije Compass Dolding Radovan Roy Dobrašinović je pozvao prisutne da pomognu deci sa specijalnim potrebama koja se leče u ovoj bolnici

POMOĆ DECI NA PRVOM MESTU: Roj Dobrašinović, organizator i domaćin turnira

– Gledam ovu našu decu kako se igraju ovde na igralištu, kako trče, skaču… i pomislim na decu iz Shriners bolnice koja ne mogu da im se priključe. Zato Vas sve zajedno molim da im pomognemo našim prilozima, da im pomognemo da ozdrave i ulepšamo im život. Ako za 10% smanjite odlaske u striptiz barove i taj novac uputite njima to će im mnogo značiti, poručio je Dobrašinović.

A onda se prešlo na dodele nagrada, gde je pobedničkoj ekipi Gold Coast pripao ček na 10.000 $, finalisti Green Apu 3.000 $, a gostima iz Klivlenda, timu Roadex Inc, zaslužio je 2.000$.

Pored ovih sportskih, uručene su i nagrade najsrećnijim CDL vozačima (kamiondžijama). Glavnu nagradu, kamion Freightliner Cascadia vredan 85.000$ osvojila je, na iznenađenje svih, jedna dama, Aurelia Colodrotchi.

U dvodnevnom fudbalskom turniru uživali su svi. Ljubitelji fudbala gledali su odlične, uzbudljive mečeve, ljubitelji muzike slušali su raznovrstan DJ programa, ljubitelji hrane uživali su u bogatoj ponudi domaćih specijalitetaa, a deca u zabavnom parku za najmlađe.

Treba napomenuti da su gastronomski domaćini turnira bili parohijani crkve Svetog Nikole, na čelu sa sveštenikom Nemanjom Tešićem, koji su internacionalnu ekipu posetilaca, među kojima je, osim Srba i Crnogoraca, bilo i Makedonaca, Amerikanaca, Meksikanaca, Moldavaca, Ukrajinaca, Rusa, Bugara, Rumuna, Litvanaca, Poljaka…upoznala sa ukusima i mirisima tradicionalne srpske kuhinje.

Piše: Antonije Kovačević Foto&Video: Anđelija Kovačević

YOU MAY LIKE