Connect with us

aktuelno

FRANCUZI PROMENILI PRAVILA: Đoković bez vakcine ne može ni na Rolan Garos! Vimbldon i US Open takođe traže vakcine…

Published

on

Nakon što je deportovan iz Australije i sprečen da učestvuje na Australijan Openu, učešće najboljeg srpskog tenisera je pod znakom pitanja i kada je reč o teniskom turniru u Francuskoj.

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, preneli su svetski mediji.

Maračijeanu je potpisala zakon koji se odnosi na “obaveznu vakcinaciju” za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US Open.

Podsetimo, predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

“Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vreme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir”, rekao je Moreton, a kako su sada na snagu stupila nova pravila ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Grend Slemom u Parizu.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu govorila je ranije ovog meseca o uspostavljanju zdravstvenog “mehura”, koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera sveta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

Izvor: Marca Foto: Wikimedia Commons

Advertisement