Connect with us

događaji

FRANCUSKINJA SRPSKOG POREKLA VODI NAJBOLJI SKI-HOTEL NA SVETU: Ljubav prema Srbiji prenela na posao, na Alpima ima tim od čak 18 zemljaka

Published

on

Svoju vezu sa Srbima Emili je donekle prenela i u poslovni život, jer u hotelu, čiji je direktor trenutno radi 18 Srba, od ukupno 110 zaposlenih. To je jedino mesto u Val Torenu, na kom je zastupljena srpska radna snaga

Hotel “Altapura” u skijalištu Val Toren na Alpima zvanično je najbolji ski-hotel u Francuskoj, a na njegovom čelu je Emili Pajević, Francuskinja srpskog porekla.

Ona već punih pet godina diriguje radom tog hotela, i to na takav način da je već tri puta za to vreme proglašen za najbolji – 2014, 2017. i ove godine. Ovo priznanje već godinama tradicionalno dodeljuje World Ski Awards u austrijskom Kicbilu.

HOTEL SA 5 ZVEZDICA U radu joj pomaže još 18 Srba


Pajević je rekla da to priznanje simbolizuje profesionalizam, posvećenost i ljubaznost za koji se zalažu njen tim i ona.

NAJMLAĐA SRPKINJA NA VRHU MONT EVERESTA: Priča naše Dolores o 60 dana opasne ekspedicije do krova sveta (VIDEO)

“Veoma sam ponosna na svako od tih priznanja. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali ona samo predstavljaju logičan sled naše predanosti ovom poslu. Te nagrade obuhvataju sve ono zbog čega naši gosti vrednuju ‘Altapuru’ i uvek joj se rado vraćaju. Čak 40 odsto naših gostiju se vraća da u ovom hotelu u Val Torenu ponovo provede svoj zimski odmor“, navela je ona.

U Srbiji volim ono po čemu je i najviše karakteristična, a to su gostoprimstvo, saosećajnost i vedar duh njenih građana. Kada sam u Višegradu uvek obiđem Mećavnik… Svratimo i na Zlatibor, a često sam i u Beogradu.


Emili je rođena u Normandiji, a njen otac Sreten je iz Višegrada u Francusku došao pre više od 40 godina. Ona dosta dobro govori srpski, koji je naučila od oca, a kad god joj obaveze dozvole, dolazi u Srbiju i Republiku Srpsku.

“U Srbiji volim ono po čemu je i najviše karakteristična, a to su gostoprimstvo, saosećajnost i vedar duh njenih građana. Kada sam u Višegradu uvek obiđem Mećavnik… Svratimo i na Zlatibor, a često sam i u Beogradu. Sa rođacima obilazim grad, reke, a naročito volim da ručam u restoranima na Dunavu”, otkrila je Emili, koja je dodala da uživa u srpskoj kuhinji i da najviše voli punjene paprike.

Svoju vezu sa Srbima Emili je donekle prenela i u poslovni život, jer u hotelu, čiji je direktor trenutno radi 18 Srba, od ukupno 110 zaposlenih. To je jedino mesto u Val Torenu, na kom je zastupljena srpska radna snaga.

IZVOR: Novosti FOTO: Pixabay

Advertisement