Chicago, IL
36°
Cloudy
7:03 am4:19 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 17mph SSW
Humidity: 83%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
36°F
36°F
37°F
37°F
37°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 45°F
55°F / 48°F
55°F / 30°F
34°F / 25°F
39°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

FLORIDA NA UDARU URAGANA: Broj žrtava u ruševinama u Majamiju raste, neizvestan nastavak operacije!

Spasilački timovi izvukli su tela još osmoro stradalih u rušenju stambene zgrade u Surfsajdu kod Majamija, pa je broj mrtvih porastao na 36. I dalje se 109 osoba vodi kao nestalo.

Deo stambene zgrade Šemplejn tauer srušio se 24. juna, a ostatak ruševina je uništen eksplozivom u nedelju kako bi spasioci mogli da nastave da traže nestale.

Iako se potraga nastavlja, niko nije izvučen živ iz ruševina, osim u prvih nekoliko sati posle obrušavanja zgrade.

“Znamo da je sve teže da se nadamo čudu kako vreme prolazi”, kazala je Megi Kastro iz vatrogasne službe, koja je u svakodnevnom kontaktu sa porodicama nestalih.

Gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket kazao je da će se potraga za nestalima nastaviti sve dok “svi ne budu izvučeni iz ruševina”.

Dok se potraga za nestalima nastavlja, tropska oluja Elsa, koja je ojačala u uragan prve kategorije, bliži se Floridi.

Središte Else nalazilo se oko 165 kilometara jugozapadno od Tampe na Floridi i kretalo se prema severu oko 15 kilometara na sat, s maksimalnim vetrom od 120 km/h, rečeno je.

Elsa bi trebal da udari u sredu ujutro po lokalnom vremenu, a guverner Floride Ron DeSantis rekao je kako se očekuje da će oluja doći na obalu oko područja zaliva Tampa.

Prognostičari kažu da će oko oluje verovatno zaobići Surfsajd, ali su nadležni zbog toga morali da unište preostali deo zgrade, jer postoji bojazan da bi se svakako srušila.

Sa mesta gde se srušila zgrada uklonjene su 124 tone građevinskog otpada, a nešto od pronađenih predmeta će se koristiti i u istragama koje slede.

Uzrok rušenja zgrade još nije zvanično saopšten, ali je fokus na izveštaju inženjera iz 2018. kojim je utvrđeno da su postojala oštećenja na zgradi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike / N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE