Connect with us

Amerika

FEJSBUK PONOVO OBRISAO TRAMPOVU OBJAVU: Sporan crveni trougao – za jedne nacistički simbol, za druge oznaka “Antifa”

Published

on

Trampova kampanja je na ovoj društvenoj mreži objavila post protiv levičarske grupe Antifa uz koji je postavila znak crvenog trougla

Fejsbuk je saopštio da je preduzeo mere i uklonio plaćene postove kampanje za reizbor predsednika Donalda Trampa zbog kršenja politike protiv organizovane mržnje.

Trampova kampanja je na ovoj društvenoj mreži objavila post protiv levičarske grupe Antifa uz koji je postavila znak obrnutog trougla.

Međunarodna nevladina organizacija Liga protiv kleveta saopštila je da je trougao “praktično identičan onome koji je koristio nacistički režim da označi političke zatvorenike u koncentracionim logorima”.

“Uklonili smo ove postove i reklame zbog kršenja naše politike protiv organizovane mržnje. Naša politika zabranjuje korišćenje zabranjenih simbola mržnje za označavanje političkih zatvorenika bez konteksta koji osuđuje osuđuje ili govori o tom simbolu”, rekao je Endi Stoun, portparol Fejsbuka.

Postovi protiv levičarske grupe Antifa pozivaju Trampove pristalice da podrže njegove pozive da se ta grupa svrsta u terorističke organizacije.

Odgovarajući na kritike, iz Trampove kampanje poručili su da je crveni trougao simbol koji koristi Antifa.

IZVOR: Serbian Times/cgtn FOTO: Printscreen

Advertisement