Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
57°F
54°F
50°F
48°F
46°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 1 year ago

By admin

FBI UHAPSIO VOĐU SEKTE: Imao čak 20 supruga, mnoge bile maloletnice!

Lider male poligamističke grupe blizu granice Arizone i Jute imao je najmanje 20 supruga, od kojih su većina bile maloljetnice, i kažnjavao je pristalice koje ga nisu tretirale kao proroka, prenosi agencija Asošijeted pres pozivajući se na sudska dokumenta.

Semjuel Bejtmen bio je pripadnik Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (FDLS) – sekte koja se odvojila od Mormonske crkve – dok nije osnovao svoju malu grupu. Finasirali su ga muškarci koji su svoje supruge i djecu dali Bejtmenu, navodi se u dokumentu koji je sudu podnio Federalni istražni biro (FBI).

U dokumentu, podnesenom prošlog metka, iznose se novi detalji slučaja koji je u javnosti postao poznat u avgustu. Takođe je propraćen optužbama za otmicu i ometanje krivičnog gonjenja protiv tri Bejtmenove supruge – Naomi Bistlajn, Done Barlou i Morete Rouz Džonson.

Bistlajn i Barlou bi trebalo da budu izvedene pred sud u srijedu, dok bi Džonson trebalo da bude izručena iz države Vašington.

Žene su optužene da su otele osmoro Bejtmenove djece, o kojima su se brinule državne agencije Arizone. Djeca su pronađena prošle nedelje, u Spokejnu, u Vašingtonu, udaljenom više stotina kilometara.

Bejtmen je uhapšen u avgustu, zatim pušten uz kauciju, a onda ponovo pritvoren zbog ometanja federalne istrage o tome da li je svoju djecu prevozio preko državnih granica zbog seksualnih aktivnosti.

Prema sudskim dokumentima, 46-godišnji Bejtmen je bio umiješan u seks trafiking djece i poligamiju, ali ni jedna od trenutnih optužbi nije povezana sa tim sumnjama. Poligamija je nelegalna u Arizoni, ali od 2020. godine nije krivično djelo u susjednoj Juti.

Podnesak FBI-aja uglavnom je usredsređen na Bejtmena, koji se 2019. godine proglasio prorokom. U dokumentu se opisuju eksplicitni seksualni odnosi Bejtmena i njegovih pristalica zarad ispunjavanja “božje dužnosti”. Bejtmen je naveo da mu je bivši lider FLDS-a Voren Džefs rekao da “probudi duh božji u tim ljudima”.

Džefs služi doživotnu kaznu zatvora u Teksasu zbog seksualnog zlostavljanja djece, što su optužbe povezane sa brakovima sa maloljetnicama.

FBI je naveo da i djevojčice, o kojima se brinula država, nisu iznosile optužbe protiv Bejtemena za seksualno zlostavljanje tokom razgovora sa istražiteljima, mada je jedna navela da je bila prisutna tokom njegovih seksualnih aktivnosti.

Međutim, nekoliko djevojčica je u dnevnicima, koje im je dao FBI, pisalo o intimnim odnosima sa Bejtmenom. Vlasti vjeruju da su starije djevojčice uticale na mlađe da ne govore o Bejtmenu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: AP

YOU MAY LIKE