Chicago, IL
46°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 10mph N
Humidity: 93%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
46°F
46°F
46°F
46°F
48°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

FBI PRETRESA KUĆU MAJKA PENSA: Agenti traže poverljiva dokumenta kod bivšeg potpredsednika SAD!

Specijalni tužilac koji vodi istragu o pokušajima bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da poništi rezultate izbora 2020. pozvao je kao svedoka bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa, objavila je agencija Asošijeted pres.

U međuvremenu, FBI pretresa Pensovu kuću, uz njegovu saglasnost, u okviru odvojene istrage o poverljivim dokumentima koja su ranije pronađena u njegovoj rezidenciji u Indijanapolisu.

Pretres je obavljen samo nekoliko nedelja nakon što je Pensov advokat obavestio Nacionalni arhiv, koji je zadužen za čuvanje dokumenata administracije, o otkriću dokumenata sa oznakom poverljivo. Dokumenta su zatim predata FBI-u.

Pensov advokat je u januaru saopštio da je reč o malom broju dokumenata koja su „slučajno spakovana i poslata“ na ličnu adresu bivšeg potpredsednika na kraju mandata Trampove administracije, prenosi Glas Amerike.

PROČITAJTE VIŠE:

Pensova kuća je pretresena u trenutku kada specijalni tužioci vode istrage o poverljivim dokumentima koja su pronađena u kući i bivšoj kancelariji aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i u kompleksu njegovog prethodnika Trampa na Floridi.

Obavezujući poziv specijalnog tužioca Džeka Smita uručen je Pensu pre nekoliko dana, navodi osoba koja je govorila za AP pod uslovom da ostane anonimna, budući da je reč o osetljivom političkom pitanju.

Bivši potpredsednik bi potencijalno mogao da svedoči protiv svog nekadašnjeg šefa u krivičnoj istrazi, i to u vreme dok razmatra ulazak u predsedničku kampanju za izbore 2024, gde bi mu takmac za stranačku nominaciju bio Tramp.

Pens je bio centralna ličnost Trampovih pokušaja da ostane na vlasti nakon što je izgubio izbore 2020. Bivši predsednik je netačno tvrdio da je Pens, koji je imao samo ceremonijalnu ulogu u potvrdi izbornih rezultata, mogao da odbaci rezultate i „vrati ih državama“.

POVEZANE TEME:

I KAD GUBI, ZEMLJACI SU TU: Jokićev Denver poražen od Orlanda, ali su meč obeležili srpski fanovi! (FOTO, VIDEO)

ISPOVEST SRPSKIH SPASILACA IZ TURSKE: Osluškujemo svaki šum, izvlačenja ljudi traju satima, jako je teško!

PREDRAG I NJEGOVA BAKA POKRENULI BIZNIS: Proizvode čarobni napitak za prehladu i mamurluk!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE