Chicago, IL
79°
Fair
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 6mph S
Humidity: 60%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 6
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
79°F
79°F
77°F
77°F
79°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
84°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 57°F
75°F / 59°F

Published 2 years ago

By admin

EVROPA GORI: U Holandiji se topi asfalt, ženi se noge zalepile za put, muž morao da pomaže! (VIDEO)

Na TikToku se pojavio snimak jednog para kako prelazi ulicu, a ono što je sve šokiralo jeste to da se ženi lepe papuče po asfaltu zbog vrućine.

Dok prelazi ulicu, pri svakom koraku jedna papuča joj ostaje zalepljena za beton, dok muškarac ide iza nje i odlepljuje joj istu, kako bi bezbedno prešla ulicu.

Snimak je navodno nastao u Holandiji 19. jula ove godine, kada je izmereno 40 stepeni.

Ovaj video je ubrzo postao viralan na pomenutoj društvenoj mreži, a ovo su neki od komentara:

„Većina zemalja nije spremna za ovo vreme”; „To nije ništa, na Bliskom istoku je blizu 50 stepeni“; „OK, zemlja gori.”;„E, to se zove muž“.

Podsećamo, toplotni talas zahvatio je gotovo celu Evropu. Zemlje širom kontinenta izdaju upozorenja za ekstremne vrućine, jer temperature na većem delu kontinenta prelaze 40 stepeni. Nezabeležene vrućine su u Velikoj Britaniji, dok požari bukte u Francuskoj, Španiji, Portugalu i Grčkoj. Izuzetno visoke temperature stigle su i u Srbiju, a već u prvih 20 dana ovog meseca zabeleženo je oko 2.200 požara.

Svetska meteorološka organizacija Ujedinjenih nacija upozorava da “najgore” tek sledi.

“Ovakvi toplotni talasi biće sve češći u narednim decenijama. Negativan trend klime će se nastaviti, barem do 2060-ih, nezavisno od našeg uspeha u naporima za ublažavanje klimatskih promena. Udaljavamo se od blaže, normalne klime. Iako budemo uspešni u zaštiti, ovaj trend bi mogao da se prekine tek 2060-ih”, rekao je Peteri Talas, generalni sekretar organizacije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen TikTok ˇ@z.isokey

YOU MAY LIKE