Chicago
34°
Clear
6:39 am7:11 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 3mph WNW
Humidity: 73%
Pressure: 30.29"Hg
UV index: 0
WedThuFri
37/27°F
48/45°F
61/36°F

Published 8 months ago

By admin

ESKALIRAO RAT MASKA I TVITERA: Milijarder podneo kontratužbu protiv društvene mreže!

Pravna borba između Ilona Maska i Tvitera eskalirala je kontratužbom koju je milijarder podneo protiv ove društvene mreže.

Dokument na 164 strane predat je sudu, ali nije javno dostupan. Rojters, međutim, navodi da bi prema pravilima suda, redigovani tekst tužbe mogao uskoro da izađe u javnost.

Do ovog poteza došlo je svega nekoliko sati nakon što je Ketlin Makormik iz suda u Delaveru odredila da će suđenje po tužbi Tvitera početi 17. oktobra. Ovo suđenje trebalo bi da odluči da li Mask uopšte može da odustane od sporazuma postignutog sa Tviterom, o kupovini deonica te društvene mreže.

U petak je, inače, akcionar Tvitera Luiđi Krispo, koji poseduje 5.500 akcija, tužio Maska i zatražio od suda da naredi milijarderu da zaključi kupovinu, da ustanovi da je prekršio svoje fiducijarne obaveze i plati deoničarima za štetu koju im je prouzrokovao.

Naime, Mask ima fiducijarnu obavezu prema akcionarima Tvitera jer ima 9,6 odsto vlasništva kompanije i jer mu sporazum o preuzimanju daje pravo veta nad mnogim odlukama.

Najbogatiji čovek planete i generalni direktor “Tesle” je 8. jula rekao da odustaje od preuzimanja Tvitera i okrivio tu kompaniju da je prekršila ugovor time što nije dala tačne podatke o broju lažnih profila na toj platformi.

Nekoliko dana kasnije, usledila je tužba Tvitera koji tvrdi da je priča o lažnim nalozima distrakcija i da Mask mora da sprovede akviziciju prema kojoj jedna akcija košta 54,20 dolara. U petak je, inače, jedna akcija koštala 41,61 dolar, što je najviša suma otkako je Mask odustao od sporazuma.

Mask je optužio Tviter ove nedelje da odugovlači sa davanjem odgovora na njegove zahteve za otkrivanje podataka, dok Maska Tviter optužuje da traži ogromne količine podataka koji su nebitni za glavno pitanje u slučaju: da li je Mask prekršio ugovor o preuzimanju akcija.

Tviter je, inače, objavio da su njegovi prihodi u drugom kvartalu iznosili 1,18 milijardi dolara, što je za oko pet odsto manje nego u prethodnom kvartalu i jedan odsto nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Mediji Foto: Fox

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
EKSKLUZIVNO, MAJA VOLK: Kako sam pobedila rak i kojom sam hranom produžila karijeru Novaku Đokoviću! (VIDEO)