Chicago
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 58%
Pressure: 30.5"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/5°F
14/10°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

EPILOG ZVERSKOG TROSTRUKOG UBISTVA U ČIKAGU: Optuženi overavao žrtve, tvrdi policija, devojka i dalje u kritičnom stanju (VIDEO)

Policija Čikaga objavila je optužnice za masovnu pucnjavu u kojoj su tri osobe poginule, a četvrta teško ranjena na severozapadnoj strani grada tokom vikenda.

Pucnjava se dogodila oko 2:26 u nedelju u klubu “Vera”, na adresi 3235 N. Central Ave u Portidž Parku. Policija je saopštila da je svađa u baru prerasla u tuču koja se prelila napolju na ulici, a tada je muškarac pucao i pobegao u tamnom terenskom vozilu.

Šef policije Dejvid Braun je rekao da je Semjuel Parsons-Salas (32) iz ​​Čikaga uhapšen u ponedeljak i optužen po tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena, jednu za pokušaj ubistva i tačku za otmicu.

Zastrašujući video snimak od ranog nedeljnog jutra pokazuje svađu koja se izlila ispred kluba “Vera”.

https://www.youtube.com/watch?v=dZcEJHiTg34

Riki Vera, 50, čiji je brat vlasnik bara, upucan je u glavu i grudi i proglašen mrtvim na licu mesta. Mariah Vera, 25, njegova ćerka, odvedena je u medicinski centar Advocate Illinois Masonic Medical Center sa prostrelnom ranom na glavi i nalazi se u kritičnom stanju.

Dvojica Marijinih prijatelja, Mario Pozuelos, 26, iz Franklin Parka, i Mercedes Tavares, 24, iz Čikago Hajtsa, odvedeni su u bolnicu na planini Sinai sa višestrukim ranama od vatrenog oružja na telu. Obojica su proglašeni mrtvima.

Porodični prijatelj je rekao da je grupa u subotu uveče slavila Marijin rođendan.

Braun je rekao da je Parsons-Salas prisustvovao zabavi unutra i da je zamoljen da ode. On je dodao da je Parsons-Salas snimljen na snimku nadzora kako vadi pištolj iz automobila dok je bio napolju pre pucnjave.

Izbila je tuča i Parsons-Salas je upucao žrtve pre nego što je pobegao drugim automobilom, rekao je Braun.

„Ovaj incident je tragedija“, rekao je Braun. “To nikada ne bi trebalo da eskalira do gubitka života.”

Braun je odbio da ulazi u detalje o načinu ubistava, ali ih je samo opisao kao “bezdušne”. Što se tiče tačnog razloga nasilja, Braun je rekao: „Ostalo je neobjašnjivo“.

“Bacite ključ”, rekao je šef policije Braun. „Sklonite ovu osobu sa naših ulica. Ne puštajte je na elektronsko praćenje.“

Što se tiče optužbe za otmicu, šef detektiva Brendan Denihan je objasnio da je nakon pucnjave Parsons-Salas pobegao sa još jednom osobom u automobilu. Denihan je rekao da je ta osoba žrtva otmice jer ju je Salas “držao protiv njene volje”.

Parsons-Salas je pušten na uslovnu slobodu u septembru ove godine, posle oružanog upada u kuću u septembru 2009. u kojoj su dve osobe poginule u naselju Albani Park.

Za to krivično delo optužen je 2014. godine.

Sledeće godine, Parsons-Salas je optužen za napad na zatvorskog čuvara.

Izvor: CBS News Foto: Chicago Police Dept

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!