Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 meseca ranije

By Serbian Times

EPILOG DRAME NA KOSOVU: Ubijena trojica Srba posle opsade manastira, petoro uhapšeno, Kurti tvrdi da je sve organizovano iz Srbije!

Kosovska policija potvrdila je da su u dosadašnjoj razmeni vatre na severu Kosova ubijena tri “napadača”. Osim toga, petoro je uhapšenih, od čega je jedna osoba direktno povezana sa pucnjavom, dok je njih četvoro osumnjičeno za logističku podršku. Prema navodima policije, kod njih su pronađene radio stanice, municija, značajna količina oružja.

„Na području sela Banjska i dalje je napeta bezbednosna situacija, kao i napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju se istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa“, kaže se u saopštenju policije.

Dodaje se da policijske akcije sprovode akciju prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u „samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi“, navodi se.

„Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Usled napada, policajac KP je zadobio uglavnom lakše povrede. Tokom policijskih akcija na stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra“, precizira se.

U saopštenju se još navodi:

„Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, gde su sve dalje radnje protiv će se preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme“.

Ranije danas premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti je optužio Srbiju da je naoružala i organizovala maskirane ljude koji su se sukobili sa policijom.

U manastiru Banjska trenutno mirno, ali vlada neizvesnost i zabrinutost monaha i vernika, saopštila je večeras Eparhija raško-prizrenska.

Eparhija je istakla da su naoružane osobe koje su danas provalile kapiju napustile manastir.

„Trenutno je primećeno prisustvo kosovske policije i Euleksa ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira“, navodi se u saopštenju.

„U konaku manastira se još uvek nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece. Iz uprave manastira javljaju da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što pre okončati“, navela je još Eparhija raško-prizrenska.

PROČITAJTE VIŠE:

POKUŠAJ UBISTVA ZBOG NEIZMIRENIH PLATA: Radnik nožem napao gazdu u Knez Mihailovoj, letele i stolice! (VIDEO)

NOĆAS POLICAJAC POGINUO, SADA PONOVO ODJEKUJU PUCNJI: Kurti tvrdi da iza terorističkog napada na Kosovsku policiju stoji zvanični Beograd! (FOTO)

JEZIVA SLIKA S KOSOVA: Naoružani muškarac uperio oružje u monaha, vernici još uvek zaključani u konaku! (FOTO)

Izvor: Nova
Foto: Nova

YOU MAY LIKE