Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

EPILOG DISCIPLINSKOG POSTUPKA U RIBNIKARU: Kažnjeni psiholog, pedagog i sekretar!

Psihološkinja, pedagoškinja i sekretarka Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj je početkom maja ubijeno devet učenika i čuvar, sankcionisane su dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto, saznaje Danas.

Ove sankcije epilog su disciplinskog postupka koji je krajem maja protiv tri zaposlene inicirala prosvetna inspekcija, a sprovela razrešena direktorka škole Snežana Knežević.

Prema navodima u dokumentu, koji je Danas dobio od OŠ “Vladislav Ribnikar”, disciplinski postupak sproveden je prema pedagoškinji Jeleni Vujičić, psihološkinji Lidiji Maksić, kao i sekretarki Neveni Pavlović.

Disciplinski postupak protiv pedagoškinje Jelene Vujičić pokrenut je zbog sumnje da je počinila težu povredu radne discipline i to – nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih, kao i neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršavanje poslova ili naloga direktora u toku rada.

Istovremeno, psihološkinja Lidija Maksić takođe se teretila za težu povredu discipline, ali samo u članu zakona koji se odnosi na neizvršavanje ili nesavesno izvršavanje naloga direktora.4

Sekretarka škole Nevena Pavlović disciplinski je odgovarala zbog utvrđenih propusta u poštovanju člana Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji uređuje poslove sekretara.

Sve tri zaposlene sankcionisane su na identičan način – dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto.

Disciplinski postupci bili su predloženi nakon vanrednog inspekcijskog nadzora koji je sproveden posle pucnjave u ovoj vračarskoj osnovnoj školi. Inspekcija je istovremeno predložila i razrešenje direktorke škole Snežane Knežević. Od početka jula, za vršiteljku dužnosti direktorke imenovana je Anđela Petrović.

Takođe, kao posledica inspekcijskog nadzora smenjen je školski odbor, a imenovan privremeni organ upravljanja.

Podsetimo, učenik Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” je 3. maja ubio čuvara škole i devetoro učenika, nakon čega je uhapšen. Imajući u vidu da je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao manje od četrnaest godina, kako su saopštili zvaničnici, on ne može biti krivično gonjen.

Protiv dečakovog oca se vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok se protiv majke vodi istraga da je počinila delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta.

POVEZANE TEME:

PRVI SUSRET DEČAKA UBICE SA MAJKOM: Posle dva i po meseca se videli na psihijatrijskoj klinici!

4 SATA ODGOVARAO NA PITANJA: Dečak ubica iz Ribnikara otkrio kako je došao do oružja za masakr!

TUŽILAŠTVO O SASLUŠANJU DEČAKA UBICE: Da li će Kostino svedočenje oterati njegovog oca na dugogodišnju robiju!

Izvor: N1
Foto: Nova.rs

YOU MAY LIKE