Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

EKSPLODIRALO SKLADIŠTE MUNICIJE U GRČKOJ: Udarni talas umalo oduvao voditeljku u programu uživo! (VIDEO)

U grčkom naselju Mikotrebes izbio je požar koji je doveo do serije eksplozija u skladištu municije Ratnog vazduhoplovstva nedaleko od grada Nea Ankijalos u grčkoj oblasti Tesalija u centralnom delu zemlje.

Prema rečima svedoka, eksplozije su se čule do Volosa, prenosi grčki ERT, a dramatičan trenutak snimljen je u programu uživo.

Iz grčke vojske su saopštili da se skladište nalazi na oko šest kilometara severno od vazdušne baze koja je unapred evakuisana. Nije prijavljeno da ima povređenih, a iz predostrožnosti, stanovništvu u okolnim naseljima je naređeno da se evakuišu, prenosi AP.

Građane evakuišu čamcima

Vatra, kako je saopštila vatrogasna brigada, preti pristaništu tog područja, dok strah građana pojačavaju ponovljene eksplozije koje se čuju iz skladišta 111. lovačkog krila Ratnog vazduhoplovstva.

Službenici obalske straže preduzeli su ukrcavanje građana na privatne čamce, koji su se u ovom trenutku okupili u luci. Građani se odvoze u Lučku kapetaniju Volos na prebrojavanje, a zatim u centar Volos.

U požarima širom Grčke, koje pojačavaju jaki vetrovi i temperatura viša od 40 stepeni Celzijusa, nastradalo je ukupno pet osoba.

Požar u okrugu Magnezija u Grčkoj i danima gori uprkos titanskim naporima koji se ulažu da se obuzda požar koji je juče izbio u Velestinu i odneo živote dve osobe.

Trenutno je najopasnije upravo u Volosu, gde su se uputili i vatrogasci iz Srbije.

Okrug se nalazi na periferiji Tesalija u središnjem delu Grčke. Borba sa plamenom je usredsređena na priobalni deo prema Nea Ankijalosu, gde od ranog jutra pored kopnenih snaga deluju tri aviona i helikopter, piše grčki portal Protothema.gr.

POVEZANE TEME:

“SRBIJO, HVALA TI”: Grčki premijer Micotakis zahvalio našoj zemlji na pomoći u borbi protiv šumskih požara!

NA RASPOLAGANJU GRČKOM NARODU: Srpski heroji vatrogasci stacionirani u okolini Soluna! (FOTO)

DA SRCE PREPUKNE: Vatrogasci na Rodosu usred požara naišli na jelena, njihov gest raplakao je svet! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Twitter @TheInsiderPaper

YOU MAY LIKE