Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

EKSKLUZIVNO, MARK BRNOVIĆ, NAJMOĆNIJI SRBIN U AMERIČKOJ POLITICI: Mi smo ovde “loši momci”, zato moramo biti jedinstveni! (VIDEO)

Mark Brnović pripada prvoj generaciji srpskih iseljenika koji su rođeni u Americi. Njegov otac poreklom iz Crne Gore ovde je upoznao majku, Dalmatinku, a njih dvoje su sa tek rođenim Markom krajem šezdesetih godina doselili u Finiks, država Arizona.

Brnović iza sebe ima uspešnu advokatsku karijeru, koju je nastavio u kancelariji državnog tužioca, da bi 2015 bio izabran za državnog tužioca Arizone, funkciju na kojoj je ostao puna dva mandata, sve do februara ove godine.

ISPRED CRKVE U KOJOJ JE ODRASTAO: Mark Brnović u porti hrama Svetog Save u Finiksu

Za sebe kaže da nije političar već profesionalac u svom poslu. Kako god ga zvali, Mark Brnović je Srbin koji je obavljao najvišu političku funkciju u poslednjih 20 godina.

Pogledajte šta je u ekskluzivnom intervjuu u crkvi Svetog Save u Finiksu, mestu za koje ga vezuju mnoge uspomene, ispričao Antoniju Kovačeviću, uredniku našeg portala Serbian Times.

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević MONTAŽA: Miloš Kerečki

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske emigracije u Americi i širom sveta zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE