Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

EKSKLUZIVNI INTERVJU, ANA POPOVIĆ, SVETSKA BLUZ KRALJICA: Kako sam muzikom izlečila rak (VIDEO)

Jedna od najvećih svetskih bluz zvezda, naša Beograđanka Ana Popović, održala je ovih dana sjajan koncert u Čikagu, a tom prilikom dala je i ekskluzivni intervju za Serbian News USA.

Ana je karijeru počela sredinom devedesetih u Srbiji, da bi zatim preko Holandije, gde je studirala džez gitaru, stigla do prestonice bluza, Amerike, u kojoj je za proteklih 20 godina stekla kultni status.

Svirala je sa velikanima poput Erika Bardona, Solomona Burka, Badi Gaja, Tadž Mahala, a njen album “Still Making History” je 2007.godine bio Broj 1 na Bilbordovoj top listi.

ANA JE PONOS SRBIJE: Beograđanka sa gitarom već dve decenije hara svetskom scenom

Hvalospeve o njoj pišu magazini poput Rolingstouna, a možda najveće priznanje stiglo je od slavnog Brusa Springstina, koji je za Anu rekao da je “one helluva guitar player”, što mu u prevodu dođe kao – “jedna paklena gitaristkinja”…

I pored svega toga, o Aninim uspesima se u Srbiji I našoj dijaspori malo zna, što smo bar malo pokušali da nadomestimo ovim intervjuom…

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević MONTAŽA: Miloš Kerečki

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i celom svetu zapratite Serbian News USA, jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE