Connect with us

Amerika

DŽORDŽIJA: Policija oslobodila 39 dece, žrtava trgovine i seks trafikinga!

Published

on

Američka maršalska služba objavila je da je spasila trideset i devetoro (39) nestale dece iz cele Džordžije, koje službenici za sprovođenje zakona opisuju kao najteže i najizazovnije slučajeve.

Tokom dvonedeljne opearcije, nazvane “Nezaboravljeni”, Maršalska služba sarađivala je sa državnim i lokalnim organima za sprovođenje zakona kako bi spasila 26 dece i bezbedno pronašla još 13.

Prema istražiteljima, deca su bila dobi od 17 do samo 3 godine.

Maršalska služba identifikovala je 15 dece kao žrtve seks trafikinga

MARŠALI POLOŽILI ISPIT: Donald Vašington, direktor Maršalske službe SAD

“Ja imam decu, siguran sam da i mnogi od vas. To nisu moja deca i to nisu vaša deca, ali zapravo su naša deca kada ih treba spasiti”, rekao je Donald Vašington, direktor Maršalske službe SAD.

Lociranje nestale dece relativno je nova misija za američke maršale.

Zakon o pravdi za žrtve trgovine ljudima iz 2015. godine dao im je ovlaštenja da pomognu organima za sprovođenje zakona da povrate nestalu decu. Godinu dana kasnije, osnovali su Američku jedinicu maršala za nestalu decu.

Prema Maršalskoj službi, u Sjedinjenim Državama trenutno je više od 420.000 nestale dece, od kojih se za oko 91 odsto smatra da su u opasnosti.

“Postoje slučajevi kada spašavamo decu koja ne žele da budu spašena, ali kada razumete pozadinu i odakle potiču – odrastanje u rasturenim domovima i zaista razumete da je to herojsko delo”, rekao je Derbi Kirbi, šef inspektor Maršalske službe za nestalu decu.

U sklopu “Operacije Nezaboravljeni”, službenici su uhapsili devet odraslih osoba, uključujući Zaharija Bejla, Stensona Kouzija, Trevonta Šarifa i Kirk Votera.

Izvor: Fox 32 Foto: Fox 32

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement