Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 12 months ago

By admin

“DŽORDŽ FLOJD UMRO OD FENTANILA”: Kanje Vest šokirao izjavom, porodica razmatra tužbu!

Brat Džordža Flojda razmatra tužbu Kanjea Vesta zbog komentara repera koji sugerišu da je Džordž umro od upotrebe fentanila. Reper i modni dizajner, koji je promenio ime u Je, bio je u epizodi podkasta “Drink Čemps” u kojoj je govorio o Flojdovoj smrti.

Kanje Vest je rekao da je gledao dokumentarac Kendis Ovens o Džordžu Flojdu i da su njegovi cimeri rekli da se na dan kada je umro molio osam minuta.

“Dali su mu fentanil. Ako pogledate, momku koleno nije bilo tako ni na vratu”, kazao je Vest.

Prošle godine, porota je proglasila Dereka Šovina krivim za ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepena i ubistvo iz nehata jer je u maju 2020. prikovao koleno Flojdovom potiljku više od devet minuta, dok je Flojd imao lisice na rukama i govorio: ” Ne mogu da dišem.”

“Razmatramo tužbu u ime brata Džordža Flojda Filoniza, u vezi sa Kanjeovom lažnom izjavom o Flojdovoj smrti”, rekao je za Ej-Bi-Si njuz Li Merit, advokat koji zastupa Flojdovu porodicu.

“Tvrdnja da je Flojd umro od fentanila, a ne od brutalnosti utvrđene kriminalno i civilno, podriva i umanjuje borbu porodice Flojd”, napisao je Merit na Tviteru.

Advokat Vesta nije bio dostupan za komentar.

U izveštaju o autopsiji medicinskog istražitelja okruga Henepin utvrđeno je da je Flojd imao fentanil u organizmu, ali da je umro od kombinacije uzroka, uključujući “kardiopulmonalni zastoj, sputavanje i kompresiju vrata”.

Tokom suđenja Šovinu, dr Martin Tobin, lekar za plućnu i intenzivnu medicinu u Medicinskom centru Univerziteta Lojola, svedočio je da je Flojd umro “od niskog nivoa kiseonika”, što je izazvalo oštećenje mozga i dovela do toga da mu srce stane.

Tobin je odbacio mogućnost da je fentanil pronađen u Flojdovom sistemu tokom obdukcije igrao ulogu u njegovoj smrti, jer je njegova brzina disanja bila normalna kada je obuzdavanje počelo i da bi fentanil, ili barem njegova značajna doza, smanjio brzinu disanja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube, Pixabay

YOU MAY LIKE