Connect with us

Amerika

DŽO BAJDEN POSLAO ČESTITKU: Svim pravoslavnim Srbima srećan Savindan!

Published

on

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden, u pismu od 27. januara 2022. godine, uputio je Njagovom Preosveštenstvu, Episkopu istočnoameričkom Srpske Pravoslavne Crkve G. Irineju, svemu sveštenstvu, odbornicima i vernicima Eparhije, svoje iskrene čestitke povodom proslave Savindana.

„Dok se srpski pravoslavni hrišćani u Sjedinjenim Državama pridružuju svojoj braći i sestrama u Srbiji i širom sveta u današnjoj proslavi Savindana, Vama, Vašem sveštenstvu, odbornicima i vernicima, Džil i ja šaljemo najtoplije pozdrave za praznik ispunjen mirom, radošću i nadom.

Osam vekova života i dela Svetog Save inspirisali su srpski narod da čuva najplemenitije elemente svog nacionalnog identiteta, uz izgradnju mira i razumevanja među kulturama i narodima. Sveti Sava ima posebno poštovanje među Srbima doseljenim u Sjedinjene Države.

Njagova posvećenost promovisanju obrazovanja i dobročinstva inspirisala je zajednicu ljudi koji su sa sobom doneli svoje nade i snove o budućim prilikama za sebe i svoju decu, zadržavajući ne samo svoju veru, već i svoj jezik i kulturne tradicije. Možda je iz tog razloga toliko srpskih pravoslavnih crkava i organizacija širom Sjedinjenih Država posvećeno Svetom Savi.

Primite naše najtoplije želje i molitve za mir i jedinstvo za ovaj Savindan.“

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Diocese of Eastern America
Foto: CNBC Television, Wikimedia Creative Commons

Advertisement