Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

DŽAJIĆ NOVI PREDSEDNIK FSS: Evo šta je rekao u svom prvom obraćanju nakon izbora!

Dragan Džajić izabran je za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije! Legenda Crvene zvezde i našeg fudbala dobila je na Izbornoj skupštini 78 glasova delegata i u naredne četiri godine će voditi Savez.

Džajić je bio jedini kandidat za predsednika FSS, pošto je dan pre izbora kandidaturu povukao Nemanja Vidić.

S obzirom na to, glasanje na Skupštini je bilo javno. Džajić je dobio glasove od svih 78 prisutnih delegata i zvanično nasledio Slavišu Kokezu, koji je tu funkciju napustio pre dve godine.

Pošto je izabran za novog predsednika FSS, Dragan Džajić se obratio prisutnima na Skupštini.

-Ima dobrih stvari, verujem da ima i onih koje možemo da uradimo. Reprezentacija je ogledalo Saveza, učinićemo sve da postane redovan učesnik takmičenja. Prioriret je plasman na EP, učinićemo sve da se tamo nađemo. Želimo, ipak, iskorak srpskog fudbala u celini, izabrao sam tim ljudi, spremnih da donesu boljitak. Grade se novi stadioni, u Zaječaru, Loznici, sa nestrpljenjem očekujemo igradnju Nacionalnog stadiona. Tražićemo način da klubovima pomognemo u izgradnji terena i dobrih uslova – poručio je Džajić, u prvom obraćanju javnosti.

Zatim se Džajić osvrnuo i na celokupan rad Saveza u narednom periodu.

-Potrebno je da radimo na razvoju regiona, čime će i mlađe selekcije dobiti vetar u leđa. Učinićemo sve da superligaško takmičenje učinimo atraktivnijim. Daćemo ljudima veću autonomiju, automatski i odgovornost. Slična će biti i priča sa regionalnim savezima. Verujem ljudima iz sudijske organizacije da će iskoristiti samostalnost, FSS će biti brana udarima na njih… Hoću da ukinem klubaštvo, ponosan sam na prijatelstva sa Aleksanderom Čeferinom i Zoranom Lakovićem. Sarađivaćemo sa UEFA i FIFA, za bolje sutra domaćeg fudbala – jasan je novi predsednik.

Zatražio je i strpljenje za nove ljude i poručio da iskusni ljudi treba da imaju prednost.

Molim vas za malo strpljenja, za analizu i rešenje. Ne planiram radikalne zaokrete, iskustvo ima prednost, potreban nam je svaki čovek, koji razume fudbal. Iskustvo ima prednost, potrebna nam je svaka seda glava. Ne završava se izbor pobedom ili ovom skupštinskom sednicom. Imamo mnogo posla. Hvala mojoj porodici i delegatima na podršci – zaključio je Džajić.

POVEZANE TEME:

BUDI DEO ZVEZDINE ISTORIJE: Počelo glasanje za idealan tim crveno-belih!

OGLASIO SE LESOR POSLE INCIDENTA NA DERBIJU: Evo šta je rekao o napadu na Petruševa!

PARTIZAN POBEDIO ZVEZDU: Crno-beli dobili najvažniji derbi za 1. mesto ABA lige! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Twitter @BalkanFutbolu

YOU MAY LIKE