Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

DVA DANA TRAGAO ZA VLASNIKOM: Gojko pronašao gomilu novca, pa pokazao šta znači poštenje!

Da i dalje postoje pošteni i časni ljudi govori lep primer iz Užica. Gojko je pronašao poveću količinu novca na Carinskom mostu u Užicu i odmah se dao u potragu za vlasnikom da mu vrati pare.

„Ne želim da me bije maler zbog zbog nekakvih sitnih para ili da neko plače zbog tog novca ako je odvojio za lekove“, kazao je Gojko za užičku Oglasnu tablu koja je objavila “potragu” za vlasnikom.

Posle kraćeg perioda javio se pošteni nalazač Gojko Skakavac radnik užičke „Niskogradnje“ da obavesti da se javio pravi vlasnik koji je izgubio preko 150 evra i da mu je od srca vratio.

Kao i svaki lep i gest u komentarima reči hvale za poštenog nalazača: „Mada smo na samoj ivici čovečanstva, ali ovo je jedan od dokaza da još uvek ima nade da opstanemo kao ljudi.“

Nisu izostali ni brojni komentari…

„Svijet opstaje jer u njemu ima dobrih ljudi. Svaka čast!“

„Ima i ona izreka „Dobar je i konj, pa ga jašu“.

Ne moramo se uvek voditi izrekama, kao što žena u komentaru pomenu poslovicu „Što izgubiš, ne traži, što nađeš, ne kaži“. Svašta!

Kako bi se neko usudio da troši taj novac? Ja bih se plašila šta će mi se desiti.

Tuđe ne uzimaj, to je tuđe, samo ne znaš identitet onoga čije je, ali tvoje nije.

Nisi ga zaradio! Neka su i milioni, neka i taj čovek ima milione, to ništa ne menja. To je njegovo. I svaki čovek koji ima zrno savesti će se truditi da pronađe vlasnika. Ja ću samo reći, svaka čast čoveče!

Iako bi to trebalo biti normalno i trebali bismo svi biti takvi, ipak nismo. Neki se vode izrekama i to neki od kojih bi trebalo nešto da se nauči. Tako učite i svoju decu, unuke, da otimaju tuđe. Svaka čast! kaže Jovana u komnetaru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Užice Oglasna Tabla
Foto: Printscreen Facebook / Gojko Skakavac

YOU MAY LIKE