Connect with us

aktuelno

UPRKOS ZABRANAMA: Društvena mreža Parler ponovo u funkciji!

Published

on

Aplikacija za društvene medije Parler ponovno je dostupna nakon što je prošlog meseca ukinuta sa Amazon Web Servisa, Apple i Google prodavnice nakon nereda koji su se odvijali na Kapitol Hilu.

“Nećemo biti zabranjeni. Dobrodošli natrag u Parler“, objavljeno je na njihovoj platformi, nakon što je privremeni izvršni direktor Mark Mekler u ponedeljak potvrdio da je platforma ponono u funkciji.

Neki od 20 miliona registrovanih korisnika platforme već se prijavilo, dok se pristup novih korisnika očekuje od iduće nedelje, potvrdio je Mekler.

“Kada su našoj mreži zabranili rad u januaru i na taj način želeli isključiti na desetine miliona Amerikanaca, naš se tim okupio kako bismo se vratili snažniji nego ikada”, izjavio je privremeni izvršni direktor Mark Mekler.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora dodao je da je “oduševljen” povratkom “vodeće platforme za društvene mreže posvećene slobodi govora, privatnosti i građanskom dijalogu”

Američki Parler osnovan je 2018. godine i brzo je privukao milione korisnika zbog svojih manje restriktivnih pravila o sadržaju u poređenju sa drugim platformama društvenih mreža poput Facebooka i Twittera, koje su na udaru kritika zbog cenzure svojih korisnika.

Nakon nereda na Kapitolu, Amazon je otkazao poslovanje s Parlerom zbog toga što Parler navodno nije cenzurirao poruke koje su pozivale na nasilje i za koje se pretpostavlja da su uzrokovale nerede na Kapitolu.

PROČITAJTE JOŠ:

MEDIJI, KADA ĆETE POČETI DA SE BAVITE ISTINOM? Trampov advokat ismejao novinarku CBS-a i bacio mikrofon! (VIDEO)

LEDENO DOBA U AMERICI: Pet miliona ljudi bez struje, cena nafte dostiže rekordnu vrednost!

KO SADA PODSTIČE NA NASILJE: Vandalizovana kuća Trampovog advokata!

Nakon zabrana, tadašnji izvršni direktor Parlera Džon Mec svrgnut je sa čela kompanije od strane odbora, nakon čega je tvrdio da je naišao na “stalni otpor” zbog svog “snažnog verovanja u slobodu govora i viđenja kako bi se Parler trebao voditi.”

Korisnici koji su se u ponedeljak vratili na mrežu, saopštili su da su njihove prethodne objave uklonjene.

Izvor: Business Insider Foto: Printscreen / Balkan Novosti

.

Advertisement