Published 3 months ago

By Serbian Times

DRAMATIČNO OBRAĆANJE PUTINA: Ovo je izdaja i nož u leđa, Rusija se bori za opstanak! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je postupak lidera grupe Vagner Jevgenija Prigožina izdajom i udarom nožem u leđa u obraćanju javnosti.

„Susreli smo se sa izdajom, ambicije su dovele do izdaje otadžbine“, rekao je Putin a prenose ruski mediji.

Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke formacije Vagner, optužio je u petak rusku vojsku za „uništenje“ njegovih boraca i obećao da će se osvetiti ruskom vojnom vrhu, nakon čega je ruska obaveštajna služba FSB započela krivični postupak protiv njega zbog poziva na oružanu pobunu.

Oružane snage Rusije dobile su naredbu da neutrališu one koji su organizovali oružanu pobunu, rekao je Putin. On je izjavio da su oni koji su podigli oružje na svoje ratne drugove, i podigli pobunu izdali zemlju, i da će biti kažnjeni.

„Bilo kakav unutrašnji metež predstavlja smrtnu opasnost za našu državnost i naša će dejstva da se zaštitimo od te opasnosti biti žestoka. Svi koji su pobunu pripremali biće strogo kažnjeni“, kazao je Putin.

Putin je rekao da se Rusija sada bori za opstanak i da ta borba zahetva jedinstvo gde sve nesuglasice treba da budu stavljene po stranu. Zato dejstva koja to jedinstvo narušavaju, rekao je Putin, u suštini predstavljaju izdaju i udarac nožem u leđa Rusije i ruskog naroda.

Akciju Prigožina Putin je uporedio sa revolucijom 1917. godine, dok se carka vojska borila u Prvom svetskog ratu. Dodao je da vlast neće dozvoliti da se tako nešto ponovi i da će zaštiti narod.
Putin je borce Vagnera kojis u se borili na frontu nazvao heroijma i rekao da su njihov obraz i slavu izdali oni koji su pobunu organizovali.

POVEZANE TEME:

PUTIN NAVODNO NAPUSTIO MOSKVU: Predsednički avion se zaputio ka Sankt Peterburgu, pa nestao sa radara!

KO JE JEVGENIJ PRIGOŽIN: Od robijaša, do tajkuna, gospodara rata i izdajnika Rusije!

(UŽIVO) VAGNEROV KONVOJ SVE BLIŽE MOSKVI: Izdato hitno upozorenje:„Ostanite kod kuće, nikako ne smemo na ulice!“ (FOTO, VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter @alx

YOU MAY LIKE