Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

DRAGANA JE LICE LJUDSKOSTI: Porodici bez doma sa četvoro dece poklonila kuću, plac i njivu!

U svetu agresije, svetu gde se na empatiju gleda kao na bolest, gde osmeh plaši svojom neiskrenošću, gde se reklamira briga, a sprovodi najsurovije profiterstvo, postoje neki pojedinci, ti neki „oboleli“ ljudi koji ne žele da se odreknu srca i duše odakle crpe energiju i smisao, a za uzvrat osim pažnje i ljubavi spremni su da ustupe i lične posede koji imaju moć da smire, obezbede i osiguraju budućnost drugih.

Dragana Ankučić iz sela Dolovo postala je junakinja o kojoj se mora govoriti. Njen primer, ovaj njen gest vredan je najdubljeg poštovanja i ne postoji takav orden i takva legija časti koja može prepoznati značaj i veličinu onoga što je Dragana samoinicijativno učinila za svoje bližnje.

Dragana je jednoj porodici bez doma, porodici sa četvoro dece, poklonila plac od 66 ari, potpuno sređenu staru i novu kuću, i njivu od 75 ari u Donjoj Kamenici kod Valjeva.

Fejsbuk stranica „Zanimljivo“ prenela je ovu sjajnu priču iz koje svi mi možemo mnogo da naučimo, samo ukoliko nismo potpuno izgubili osećaj za suštinu života – za davanje.

PROČITAJTE VIŠE:

Nakon što je ovoj porodici predala kompletnu papirologiju, odnosno, dokumentaciju u kojoj piše da je celokupno imanje prebacila na njihovo ime, Dragana je na svom nalogu napisala:

„Želim im svu sreću ovoga sveta u novom domu…“

Hvala Dragani i ljudima poput nje.

Hvala im što postoje, što još uvek pružaju nadu da ovaj ljudski rod može da se vrati nekim zdravim osnovama, a da napredak umesto u tehnološkom smislu, usmeren ka spolja, potraži u sebi, ka unutra, otkrivajući prostranstva, kosmos i univerzum nepoznatog kroz dubinu duše iz koje tek ponekad izroni nešto vrlo neočekivano, prijatno i večno.

POVEZANE TEME:

NEJVERNIJI NAVIJAČI SRBIJE ŽIVE U ALBANSKOM SELU: Četvoro malih Mitrovića sanjaju fudbalsku loptu, novu kuću i normalan život

ODALI TAJNE ISPIRANJA ZLATA: Miloš i Živorad se bave zanatom iz hobija, a njihovi preci su od zarade lepo živeli! (FOTO)

GRICKAJU IH DOK PRATE UTAKMICU: Mila uzgaja srpske kornišone koji se izvoze u Nemačku!

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE