Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By admin

DOŠAO U AMERIKU KAO TURISTA: Milan je danas vrhunski pilot, kompozitor i producent!

Interesantno je to kako neki ljudi dolaze u Ameriku bez nekih prevelikih planova i očekivanja, a i te kako postanu veliki i uspešni u određenim oblastima života koji su usko povezani sa njihovim poljem interesovanja. Mika Krstić došao je pre šesnaest godina u Ameriku kao turista, sa jednim koferom, par hiljada dolara u džepu i ogromnim talentom kao i ambicijama u domenu muzike. Sada je kompozitor i producent najpoznatije američke industrije zabave, Warner Bros.

Ovaj momak pored navedenih poslovnih zaduženja uspešno se bavi i pisanjem pesama. Završio je doktorske studije iz klasične violine i magistrirao jazz klavir.

“U USA sam stigao 2006. godine, posle jedne od turneja sa Rambo amadeusom u Kanadi” započinje svoju priču ovaj talentovani muzičar koji svira čak osam instrumenata!

“Sviram violinu, violu, violončelo, gitaru, bas gitaru, klavir, bubnjeve, kontrabas. Inače sam četvrta generacija muzičara i kompozitora u svojoj porodici bogatoj profesionalnim muzičarima.” nadovezuje se Mika nekako logičnim nastavkom priče, jer kako to obično biva ljubav prema muzici potiče iz naših ranijih generacija u porodici.

Njegov pradeda takođe je bio violinista, na čijoj violini danas svira Mika. Deda, Borivoje Simić, bio je dirigent i kompozitor u Radio Beogradu, koji je takođe sarađivao sa uspešnim kompanijama poput Phillips-a u Londonu.

Njegov otac, Miša Krstić, je bio jedan od najuticajnijih domaćih jazz pijanista. Nekako se dakle prirodno nametnulo da i trogodišnji Mika najpre zasvira klavir, a kasnije tokom života se opredeli za studije violine.

Inače, Mika je istovremeno i pilot koji uspeva da pronalazi vreme za obe svoje profesije, pa nas je zanimalo kojoj je od ove dve svoje uloge naklonjeniji:

“Obe uloge imaju svoje neverovatne prednosti i polarno su različite. Muzika koristi jednu hemisferu mozga, dok pilotiranje koristi suprotnu. Balans je jako bitan, pogotovo u okruženju kao što je Los Angeles, gde se radi po 12 sati dnevno.” dodaje i da smatra kako se ove dve aktivnosti savršeno uklapaju…”Poznajem baš puno komercijalnih pilota koji se bave muzikom. Čak i u Srbiji.”

Slobodno vreme je za sada misaona imenica za ovog momka, ali čini se da kvalitetno provodi svaki minut koji ne posveti pilotiranju ili komponovanju muzike.

“Šta je to slobodno vreme? haha. Iskreno, volim da putujem, često sam na Havajima, po Evropi, Skandinaviji, Engleskoj, Srbiji… Uvek se trudim da odlazim na nove destinacije. Jako me opušta sve to. Takodje, volim da učim. Tako da uvek nešto studiram, bilo da su to najnovije teorije o vanzemaljcima i NLO-ovima, spiritualizam, nauka ili avijacija. Bitno je uvek učiti i biti u toku.” šalje lepu poruku za kraj ovog inspirativnog razgovora iz kojeg bi mladi mogli da izvuku jako važne pouke, naročito oni koji se i dalje ustručavaju da se otisnu van granica svoje države i oprobaju se u nekom poslu, a zašto da ne i u dva?

Mika je dokaz kako se sve može kada se hoće i kad se ima dovoljno strasti i posvećenosti za odabrano poslovno angažovanje. Pored toga treba balasnirati i uklapati obaveze i vreme za opuštanje tako da nam život predstavlja jednu lepu avanturu, baš kao što to ovaj momak radi.

Ukoliko želite da saznate sa kojim je sve zvezdama sarađivao ovaj mladi kompozitor i producent, a pevač kultne Backstreet Boys grupe samo je jedan od njih, pogledajte njegove profile na društvenim mrežama Facebook i Instagram!

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Chicago Dešavanja
Foto: Printscreen Facebook / Mika Krstić

YOU MAY LIKE