Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

DOŠAO NA PAR MESECI, OSTAO DVE GODINE: Poznati američki JuTjuber pronašao novi dom u Beogradu! (VIDEO)

Amerikanac, popularni jutjuber i profesionalni IT-ievac, Bred Beket, iz San Dijega došao je u Beograd pre godinu i po dana. Iako kao digitalni nomad može da živi i radi iz bilo kog kutka sveta. On je posle Malezije, Tajlanda i Vijetnama odabrao srpsku prestonicu za nastavak karijere.

“Došao sam ovde zbog kovida, zato što su restrikcije bile manje nego bilo gde drugde, posebno u US, gde nisam čak mogao da se ošišam. Beograd je bio otvoren i slobodan, pa sam odlučio da dođem ovde privremeno, na nekoliko meseci ili nedelja. Ubrzo sam se iznenadio kako je grad lep, kako su ljudi dobri i koliko cene to što sam ovde. Zato sam rešio da ostanem”, ispričao je Bred.

Ovaj Amerikanac, koji do skoro nije imao pasoš, voli srpsku gostoljubivost, kaže da nam ni javni prevoz nije loš kao u Kaliforniji, a za skoro dve godine koliko živi u Srbiji, još uvek se oduševljava novim domaćim specijalitetima.

Radi na daljinu, vodi svoju kompaniju za bezbednost na internetu za klijente iz SAD i gradi velike poslovne i privatne planove za Srbiju.

Izvadio sam srpsku radnu i vozaču dozvolu. Uopšte nije bilo komplikovanu, čitavu birokratiju završavam vrlo lako. Voleo bih da u budućnosti kupim kuću i preselim se na selo ili u neki manji grad”, ispričao je Bred.

Povezao se sa mnogim ljudima u Beogradu, pogotovo kao učesnik istoimenog projekta čija poenta je da okupi alternativne umetnike i njihov rad kroz interakciju prenese stranim gostima, kako bi se stvorila neka nova vrednost.

“Beograd povezuje” pozvao me je na festival u šumi, bila je to alternativna subkultura, nisam se sretao s tim ranije. Mislim da je od svega najbolje to što smo bili u prilici da probamo njihovu hranu, da pijemo domaću rakiju, svirao sam bubnjeve i žonglirao celu noć. Pričali smo o tome kako oni mogu da postanu digitalni nomadi, kako mogu da rade iz Srbije na daljinu. Bilo je stvarno dobra kulturna razmena. Pričali smo o tome kako mogu da digitalizuju umetnost i prodaju je”, objasnio je Bred.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Balkan Biro
Foto: Printscreen YouTube / Balkan Biro

YOU MAY LIKE