Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

ĐORĐE PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Decu mu vraćaju za 5 dana!

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović koji se 6 godina bori za starateljstvo nad svojom decom, prekinuo je štrajk glađu.

Jokismović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad “Solidarnost” u Kragujevcu jer mu nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili tri ćerke i pored odluke suda.

Kako navodi, iz Centra za socijalni rad pozvali su danas njegovog advokata i naveli da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi sa presudom biti završene, što znači da bi u tom roku deca trebalo da mu budu vraćena, piše “Telegraf”.

“Navodno im toliko vremena treba da izmene neke klauzule. Prestao sam sa štrajkom glađu zbog svoje dece”, kaže Joksimović.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu rekli su da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna.

Joksimovićeve kćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.

Oca su do sada viđale vikendom.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju navelo je za naš portal da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.

Prema pisanju medija, deca su mu oduzeta zbog bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na lečenju, a Ðorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / NOVA S

YOU MAY LIKE