Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

ĐORĐA MELONI: Cene energenata prioritet, braniću nacionalni interes Italije!

Liderka Braće Italije Đorđa Meloni, za koju se očekuje da će biti naredna premijerka Italije, izjavila je da će sledeća vlada usmeriti svoje napore na pokušaj da ukroti rastuće cene energije.

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put posle izbornog dana, kada je većinu glasova osvojila koalicija desnih partija, među kojima su najveća Braća Italije.

Poručila je da će sledeća vlada usmeriti svoje napore na pokušaj da ukroti rastuće cene energije.

„I dalje mislim da je ovo primarna odgovornost nove vlade, i očigledno smo posvećeni rešavanju tog problema“, istakla je Melonijeva.

Liderka desnice, za koju se očekuje da će biti nova premijerka Italije, za rastuću cenu energije okrivila je spekulacije.

Poručila je da će braniti italijanski nacionalni interes, ali je napomenula da to neće značiti negativan odnos prema međunarodnim partnerima, navodeći da je u „redovnom kontaktu“ sa odlazećim predsednikom Vlade Mariom Dragijem, prenosi Danas.

Ranije danas, Melonijeva se sastala koalicionim partnerom i liderom stranke Forca Italija Silvijom Berluskonijem, sa kojim je razgovarala, između ostalog, o hitnim temama, kao što je cena energije, navela su dve stranke u zajedničkom saopštenju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen YouTube / The Telegraph

YOU MAY LIKE