Connect with us

Amerika

DONALD TRAMP UPUTIO ČESTITKE SPC POVODOM 8 VEKOVA AUTOKEFALNOSTI: Zahvalni smo vam za sve godine, nastavite da uzdižete narod

Published

on

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je jubilej – 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Prvi čovek SAD Donald Tramp uputio je pismo povodom istorijskog događaja, osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

– Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu – navodi Tramp u pismu i dodaje:

IZGRADIO ODLIČNE ODNOSE SA AMERIČKOM ADMINISTRACIJOM: Vladika Maksim

– Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama.

Američki predsednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

– Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio – zaključio je Donald Tramp u pismu.

Kako se saznaje od izvora iz SPC, na adrese srpskih episkopa u Americi pismo je stiglo sredinom aprila ove godine, a ovim gestom američki predsednik ukazao je veliku čast Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim eparhijama.

– Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkom administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje – kaže izvor Kurira iz SPC.

PODRŽITE RAD SERBIAN TIMES-a, donirajte putem ovog linka.

TEKST: Kurir

Advertisement