Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By admin

DONALD TRAMP TUŽIO CNN: Traži odštetu od 475 miliona dolara zbog klevete!

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je kablovsku TV mrežu Si-En-En za klevetu. Tramp traži odštetu od 475.000.000 dolara, navodi se u podnesku suda u Floridi.

Trampovi advokati tvrde da je američka kablovska informativna stanica pokušala da ukalja bivšeg američkog predsednika “serijom skandaloznih, lažnih i klevetničkih etiketa ‘rasista’, ‘ruski lakej’, ‘pobunjenik’ i na kraju ‘Hitler’”.

Tužba je podneta federalnom sudu u Fort Loderdejlu.

U tužbi se navodi da je pored jednostavnog naglašavanja bilo kakvih negativnih informacija o Trampu i ignorisanja svih pozitivnih informacija o njemu, Si-En-En pokušao da iskoristi “svoj ogromni uticaj, navodno kao ‘pouzdani’ izvor vesti, da okleveta tužioca u glavama svojih gledalaca i čitalaca sa ciljem da ga politički porazi”.

Si-En-En je odbio da komentariše slučaj, prenosi RTS.

U tužbi se navodi nekoliko slučajeva u kojima je Si-En-En uporedio Trampa sa Hitlerom, uključujući specijalni izveštaj voditelja Farida Zakarije iz januara 2022, u kojem je bilo i snimaka Hitlera.

Tužba dolazi u trenutku kada se bivši predsednik SAD suočava sa značajnim problemima, kao što je istraga američkog Ministarstva pravde zbog rukovanja poverljivim dokumentima.

Trampa je prošlog meseca tužila njujorška državna tužiteljka Letisija Džejms u vezi sa njegovim poslovima kao mogula za nekretnine.

A kongresni komitet i odvojeno istražuje prošlogodišnji napad Trampovih pristalica na američki Kapitol 6. januara.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Printscreen YouTube / KPRC 2 Click2Houston

YOU MAY LIKE