Chicago
70°
Partly Cloudy
5:18 am8:17 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 4mph NE
Humidity: 54%
Pressure: 30"Hg
UV index: 3
WedThuFri
81/64°F
81/63°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

DONALD TRAMP: Optužnica je neviđeno mešanje u izbore, moj jedini zločin je odbrana Amerike!

Bivši američki predsednik Donald Tramp kritikovao je njujorškog tužioca Alvina Brega zbog podizanja krivične prijave protiv njega i naglasio da ceo slučaj predstavlja mešanje u izborni proces bez pružanja dokaza.

Donald Tramp je, obraćajući se svojim pristalicama na Floridi, rekao da svi slučajevi protiv njega predstavljaju pokušaj da se osujeti njegova treća kandidatura za predsednika SAD, nazvavši to “ogromnim mešanjem u izbore u do sada neviđenim razmerama”, preneo je Rojters.

“Nikada nisam mislio da bi se tako nešto moglo dogoditi u Americi. Jedini zločin koji sam počinio je da neustrašivo branim našu naciju od onih koji žele da je unište”, rekao je Tramp pristalicama okupljenim u njegovoj kući u Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi.

Tramp, koji se kandidovao za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, u utorak uveče je na Floridi održao relativno kratak govor, u trajanju od 25 minuta, u poređenju sa svojim skupovima koji ponekad mogu da traju i dva sata, prenosi Rojters.

PROČITAJTE VIŠE:

Kritikovao je rad tužilaštva, ali nije pozvao svoje pristalice na nove proteste. Takođe, iako se očekuje da će se uskoro vratiti u kampanju, nije iznosio detalje o tome. Svoj govor je posvetio najviše kritikama koje sugerišu da je optužnica protiv njega proganjanje političkih protivnika koji koriste pravni sistem kako bi pokušali da ga spreče da ponovo kao predsednik uđe u Belu kuću nakon izbora 2024.

Tramp je optužio okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga da je hteo da ga uhapsi, kako je rekao, pre nego što je saznao bilo šta o njemu. Rekao je i da je sudija u ovom slučaju Huan Merčan “sudija koji mrzi Trampa”, ali nije ponudio nikakve dokaze kojima bi podržao svoju tvrdnju da su oni preduzimali svoje akcije kako bi osujetili njegovu kandidaturu za Belu kuću.

Posebno je kritikovao rad specijalnog tužioca Džeka Smita zbog istrage u slučaju sa poverljivim dokumentima, koji su odneti u Mar-a-Lago, nakon što je Tramp napustio Belu kuću početkom 2021, i koga je nazvao “ludakom” nekoliko puta.

Donald Tramp se juče izjasnio po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa, pošto su ga tužioci optužili da je, između ostalog, organizovao plaćanja dvema ženama pre izbora 2016. kako bi sprečio objavljivanje njihovih seksualnih susreta sa njim. Tramp je potom napustio zgradu suda na Menhetnu i uputio se ka svom imanju na Floridi.

POVEZANE TEME:

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Bivši predsednik negirao optužbe, zakazano sledeće ročište! (FOTO)

HAOS ISPRED SUDA NA MENHETNU: Sukob Trampovih pristalica i demonstranata, policija intervenisala! (FOTO)

TRAMP DOBIJA PODRŠKU SA SVIH STRANA: Nakon podizanja optužnice prikupio više od 4 miliona dolara za 24 sata!

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / Stewart Marsden

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
NEPONOVLJIVI VLADIKA NIKOLAJ: Svetac koji je zadivio Evropu i izazvao duhovno buđenje Srba!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
BOŽIJE ČUDO U MISURIJU: Otkopali grob časne sestre i ugledali neverovatan prizor! (VIDEO)
"IZGUBLJENA ZEMLJA" POKORILA KAN: Srpski film sniman u Ribnikaru nagrađen ovacijama i aplauzom publike! (VIDEO)
PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: "Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini.."