Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 85%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

DOMINACIJA DONALDA TRAMPA: Bivši predsednik ubedljivo vodi u trci za republikansku nominaciju!

Donald Tramp vodi protiv Rona Desantisa sa skoro 40 procentnih poena u trci za republikansku predsedničku nominaciju, čak i nakon što je odbio da učestvuje u debati sa guvernerom Floride i drugim rivalima, pokazala je anketa Rojtersa i Ipsosa, prenosi RTS.

Istraživanje je pokazalo da je polovina republikanskih ispitanika koji su pratili prvu stranačku debatu u sredu bila otvorenija za Desantisovu kandidaturu.

Međutim, anketa pokazuje da je Desantis ostao “zaglavljen” na drugom mestu sa 13 odsto podrške republikanskih ispitanika, dok je Tramp, bivši predsednik, imao 52 odsto, pet procenata više nego početkom avgusta.

Dvodnevna anketa je prikupila onlajn odgovore od 1.004 odraslih Amerikanaca, uključujući 347 republikanaca širom zemlje, i imala je interval verodostojnosti, odnosno meru preciznosti, od oko šest procentnih poena u oba smera za republikance.

Desantis i još sedam republikanskih kandidata učestvovali su u debati u Milvokiju, dok je unapred snimljeni Trampov intervju sa novinarom Takerom Karlsonom objavljen istovremeno na Tviteru, imao za cilj da odvuče gledaoce.

Tramp je rekao da ne vidi nikakvu političku korist od učešća u denati, s obzirom na njegovu ogromnu prednost u istraživanjima javnog mnjenja, uprkos optužnicama u četiri odvojena krivična slučaja. Čini se da su to potvrdili rezultati ankete Rojtersa i Ipsosa.

PROČITAJTE VIŠE:

Desantis u centru bine

Iako je Desantis stajao u centru bine tokom debate, bio je u senci velikog dela burnog dvosatne rasprave tehnološkog preduzetnika Viveka Ramasvamija, koji se sukobio sa bivšom ambasadorkom UN-a Niki Hejli i drugim kandidatima.

Ipak, oko polovine republikanskih ispitanika reklo je da je veća verovatnoća da će podržati Desantisa na osnovu onoga što su čuli o debati. Oko četiri od 10 republikanaca reklo je da je veća verovatnoća da će podržati Ramasvamija ili Hejlijevu na osnovu debate.

Ipak, samo pet odsto republikanaca je reklo da je u potpunosti podržalo Ramasvamija, dok je samo četiri odsto podržalo Hejlijevu, slično podršci koju si imali pre debate.

Bivši potpredsednik Majk Pens imao je šest odsto podrške republikanaca, ali samo jedan od pet republikanaca koji su pratili debatu rekao je da je sada otvoreniji da ga podrži.

Oko 59 odsto anketiranih republikanaca pratilo je debatu, dok je 19 odsto reklo da je gledalo uživo, a ostali su naveli da su gledali neke klipove ili vesti o njoj.

Četrdeset jedan odsto je reklo da ništa nije videlo ili čulo o tome.

PROČITAJTE VIŠE:

Tramp vs Bajden

U hipotetičkom duelu između predsednika Džoa Bajdena, demokrate, i Trampa, veći broj ispitanika, uključujući i demokrate i nezavisne, upitan je koga bi izabrali “da se izbori za predsednika održavaju danas“.

Trampa bi podržalo 38 odsto, a Bajdena 32.

Ostali su rekli da nisu sigurni, da neće glasati ili će izabrati nekog drugog.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine.

O krivici će se izjasniti kasnije, a uz položenu kauciju od 200.000 dolara Tramp se vratio avionom u Nju Džerzi.

Tramp je prvi bivši predsednik SAD kojem je napravljena identifikaciona policijska fotografija, koja je odmah i objavljena. U prethodnim slučajevima protiv Trampa to se nije dogodilo.

Prema navodima Ilona Maska, na Tviteru je fotografiju videlo 10 miliona ljudi po satu.

POVEZANE TEME:

FOTOGRAFIJA TRAMPA IZ ZATVORA SRUŠILA INTERNET: Bivši predsednik se predao u Džordžiji, “odležao” 20 minuta! (FOTO)

“OPTUŽNICE SU POLITIČKI UDAR NA MENE”: Tramp otvorio dušu u emisiji Takera Karlsona! (VIDEO)

NAJGORI MOGUĆI REKORD: Evo koliko dece u Americi je izgubilo život od oružja za godinu dana!

Izvor: Nedeljnik
Foto: EPA-EFE / Cristobal Herrera-Ulashkevich

YOU MAY LIKE