Chicago
68°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 9mph NE
Humidity: 82%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

DOKTOR ELEK OČAJAN: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija, bolnici neophodan kiseonik!

Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, tako da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa, poručio je dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

“To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa”, dodaje direktor kliničko-bolničkog centra.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova i Metohije, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdrvastvenih problema.

POVEZANE TEME:

ISPOVEST KONZULA SRBIJE U SUDANU: Svaki dan sluša “Vidovdan”, a sada je u ratu izgubio sve! (FOTO, VIDEO)

ZLOSLUTNO UPOZORENJE ESKOBARA: Kriza na Kosovu i Metohiji preti da preraste u regionalni sukob!

BAJDEN UPUTIO PORUKU KONGRESU: Zapadni Balkan je pretnja po nacionalnu bezbednost SAD!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Kosovo Online

YOU MAY LIKE