Connect with us

Srbija

ĐOKOVIĆ CITIRAO TESLU: Čovek treba da bude sam svoj lekar, bolest dolazi zbog mislenog pada! (FOTO)

Published

on

Novak Đoković često inspiraciju pronalazi u Nikoli Tesli, kog je citirao uoči starta Dejvis kupa.

Posle završog Mastersa u Torinu, Novak se u Insbruku sprema za napad na Dejvis kup sa Orlovima. U trenucima predaha, podelio je jednu misao Nikole Tesle.

„Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti“, napisao je Đoković.

Srbija svoje mečeve u Dejvis kupu igra 26. i 27. novembra protiv Austrije i Nemačke, a u četvrtfinale će se plasirati šest pobednika grupa i dva najbolja drugoplasirana tima.

Takmičenje u Dejvis kupu trajaće do 5. decembra, a ekipe su podeljene po grupama i igraće u Insbruku, Torinu i Madridu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Youtube / Graham Bensinger

Advertisement