Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

DOČEK IZ PAKLA ZA DUŠANA: Evo šta znači koreografija navijača Firence za Vlahovića! (FOTO)

Navijači italijanskog kluba Fjorentina priredili su paklen doček srpskom fudbaleru Dušanu Vlahoviću, koji je u Firenci gostovao u svom prvom meču otkad je napustio klub i prešao u redove crno-belih iz Torina.

Juventus je uspeo da obezbedi pobedu u gostima, pa je prvi meč polufinala Kupa Italije Firenca Juventus okončan rezultatom 0:1.

Navijači domaćeg kluba još uvek nisu oprostili Dušanu Vlahoviću prelazak u redove velikog rivala. Takođe, dok je igrao za Firencu naš as se često u medijima pojavljivao kao neko u konfliktima sa osobljem kluba i navijačima. Odlazak Vlahovića podigao je takvu buru da je srpskom fudbaleru čak prećeno smrću.

Usled svega navedenog, ne čudi previše da su navijači spremili Dušanu vruć doček, međutim ovog puta išli su do najdubljeg kruga pakla.

Navijači su prvo gađali autobus sa igračima Juventusa, skandirajući uvrede Vlahoviću. Bilo je i rasističkih povika: “Cigane, cigane!”

Navodno je pre meča podeljeno i 10.000 pištaljki, kako bi svi zviždali svaki put kada Srbin primi loptu.

Za vrhunac, priredili su navijači koreografiju koja aludira na jednog od najvećih firentinskih pisaca i pesnika Dantea Aligijerija i njegovo najpoznatije selo “Božanstvenu komediju”.

Čitava tribina Fjorentine učestvovala je u koreografiji koja prikazuje veliki lik Dantea uz stihove: “Raduj se, o Firenco, jer si tako velika, nad morem i kopnom širiš svoja krila, paklom odzvanja tvoje ime”.

Kako je u “Paklu”, prvom delu Danteove “Božanstvene komedije”, najdublji krug pakla rezervisan za izdajnike, a njegov najdublji deo u kojem se nalazi i sam Satana, baš za izdajnike dobročinitelja, čini se da je poruka Vlahoviću jasna.

Ipak, srpski as pokaza je dostojanstvo gestom kada je posle tragičnog autogola koji je postigao Venuti, prišao svom bivšem saigraču kako bi ga utešio.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen Twitter, Instagram @vlahovicdusan

YOU MAY LIKE