Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph W
Humidity: 53%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
39°F
43°F
43°F
45°F
46°F
SunMonTueWedThu
61°F / 41°F
66°F / 52°F
61°F / 41°F
48°F / 37°F
55°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

DOBRA VEST ZA IMIGRANTE: Promenjen američki zakon, ilegalci lakše do državljanstva!

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena nedavno je objavila da menja imigracionu politiku kako bi olakšala ilegalnim imigrantima da postanu punopravni zakoniti građani. Ovim potezom se briše prethodni uslov prema kojem se odbija svaki zahtev za državljanstvo onima koji su ilegalno ušli u zemlju, prema pravilu “tri godine/10”.

To pravilo je značilo da svako ko je u zemlji ilegalno proveo najmanje šest meseci, a manje od godinu dana, mora da napusti zemlju i čeka tri godine pre nego što pokuša da se legalno vrati.
Oni koji su bili u zemlji ilegalno više od godinu dana bili su primorani da čekaju deset godina pre nego što se vrate u Sjedinjene Države.

Nova politika će omogućiti svakome ko je ušao u zemlju legalno ili ilegalno da podnese zahtev za državljanstvo i prijem u zemlju bez obzira na okolnosti.

Sa uklonjenom barijerom, neki strahuju da će nova politika ohrabriti ilegalne ulaske u zemlju pošto se imigranti više neće plašiti deportacije.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada više okruga u državi Teksas planira da proglasi vanredno stanje zbog velikog broja ilegalnih ulazaka u zemlju.

Izveštaji o 239.000 ilegalnih ulataka samo u maju ove godine naveli su neke u Teksasu i Arizoni da situaciju okarakterišu kao invaziju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Law Enforcement Today
Foto: Printscreen YouTube / CBC News: The National

YOU MAY LIKE