Connect with us

aktuelno

DOBRA VEST: Fondacija Kavčić ponudila i štampane udžbenike!

Published

on

Za sve one kojima su, osim udžbenika u PDF formatu, potrebni i original štampani udžbenici, Fondacija Alek Kavčić je od danas omogućila i tu opciju.

Za svega dva dinara po stranici moguće je naručiti komplete udžbenika za prvi, drugi i treći razred izdavača „Nova škola“, kao i udžbenike za tehniku i tehnologiji od 5. do 8. razreda izdavača „Infotehnika“. Na primer, ceo komplet udžbenika izdavača „Nova škola“ za 1. razred košta otprilike 1.200 dinara.

„Udžbenici koji su postavljeni na sajt besplatnabiblioteka.com će tu i ostati, i apelujemo na roditelje da nema potrebe da žure sa kupovinom udžbenika za narednu školsku godinu. Smatramo da bi bilo dobro da se ukine višegodišnja praksa ’kreditiranja’ izdavača po kojoj roditelji udžbenike počnu da plaćaju već sada, a dobijaju tek u septembru“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

"Dnevno pripremamo 30 obroka, a tek da nas vidite u na­bavci, tada sve kupujemo na pa­kete! U septembru – paket od stotinu školskih svezaka ", smeju se uglas Petrovići!

Posted by Serbian Times on Tuesday, March 16, 2021

Svi udžbenici koji se nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com odobreni su od strane Ministarstva prosvete i nalaze se u Katalogu udžbenika.

Apelujemo na roditelje da štede papir, te da štampaju ili naručuju štampana izdanja samo onih udžbenika ili radnih svezaka koji se pokažu da su zaista potrebni u nastavi. Dostava jednog paketa udžbenika košta 216 dinara za porudžbine vrednosti manje od 2000 dinara, a besplatna je za pakete veće vrednosti. Apelujemo na roditelje, ako ima potrebe za naručivanjem štampanih izdanja za jedno odeljenje, da se udruže i zajednički naruče veči broj štampanih izdanja i tako obezbede besplatnu dostavu.

Ukoliko bilo ko smatra da može da obezbedi štampu po još nižoj ceni od dva dinara po stranici, Fondacija se tome ne protivi, i svi su slobodni da „skidaju“ udžbenike izdavača „Nova škola“ i „Infotehnika“ sa sajta besplatnabiblioteka.com kao i da ih štampaju, umnožavaju i distribuiraju prema svojoj volji.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Fondacija Alek Kavčić
Foto: Pixabay; Fondacija Alek Kavčić

Advertisement